Ο… φίλος του Σκαλία και συμφοιτητής του Ομπάμα, που “ενθρονίζει” ο Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on February 01, 2017, 9:55 am
1 sec

Νιλ Γκόρσατς λοιπόν… Συντηρητικός, ετών 49, οικογενειάρχης… Ο άνθρωπος για χάρη του οποίου θα δοθεί η επόμενη μεγάλη πολιτική μάχη στις ΗΠΑ, καθώς αποτελεί την επιλογή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για τη θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο, που έμεινε κενή μετά τον θάνατο του εμβληματικού Άντονιν Σκαλία, πριν από μερικούς μήνες.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Γκόρσατς στον Λευκό Οίκο, με όρους… reality, και ήδη το θέμα κυριαρχεί στις ΗΠΑ, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποτελεί Θεσμό-φετίχ για το πολιτικό σύστημα της Αμερικής.

Μετά τον θάνατο του Σκαλία άλλωστε, οι Ρεπουμπλικανοί ήταν εκείνοι που, μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας απαγόρευσαν στον Μπαράκ Ομπάμα να επιλέξει τον διάδοχό του, φοβούμενοι ότι ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα επέλεγε κάποιον φιλελεύθερο, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η… ισορροπία τρομου στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους… ακονίζουν επίσης τα μαχαίρια τους, για να δυσκολεύσουν την αβλαβή έγκριση του διορισμού του Νιλ Γκόρσατς, ο τελευταίος ωστόσο έχει δυο επικοινωνιακά πλεονεκτήματα με το μέρος του. Ήταν φίλος με τον Άντονιν Σκαλία, με τον οποίο πήγαιναν για ψάρεμα, όπως δείχνει η παραπάνω φωτογραφία. Και στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, ήταν συμφοιτητής του Μπαράκ Ομπάμα.

Στενοί συνεργάτες του Αμερικανού πρώην Προέδρου άλλωστε, μιλούν ήδη κολακευτικά για τον Νιλ Γκόρσατς, δίνοντας το σχετικό στίγμα.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος