Ο Τσίπρας χτίζει ήδη τις άμυνές του για τις εκλογές

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on April 26, 2017, 3:52 pm
1 sec

Η αδυναμία και υστέρηση εμβάθυνσης και ανάλυσης που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος, ειδικά στον χώρο της Αντιπολίτευσης… χτύπησε κόκκινο στο περιθώριο της συνέντευξης Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο Twitter επιστρατεύτηκαν διάφοροι… πρόθυμοι σχολιαστές, ενώ και η επίσημη γραμμή των κομμάτων έδειξε ότι σχεδόν κανείς δεν κατάλαβε τι επεδίωξε ο Πρωθυπουργός από τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ένας πολιτικός ηγέτης που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχε καμία τύχη στις εκλογές του μέλλοντος, έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να μην πέσει χωρίς μάχη. Ίσως επειδή διακρίνει ίχνη ανεπάρκειας στους… απέναντι, και ως γνωστόν κάθε εκλογή έχει περιεχόμενο συγκριτικής επιλογής: Φύγε εσύ, έλα εσύ…

Στο περιθώριο της αγανάκτησης που προκάλεσαν σε πολύ κόσμο αρκετές από τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός έστειλε τα μηνύματα που ήθελε, εκεί… που ήθελε. Και άφησε τα πρώτα ίχνη του μωσαϊκού από πολιτικές άμυνες που θα χτίσει το επόμενο διάστημα, προκειμένου να μην φτάσει στις κάλπες ως… πρόβατο προς σφαγή.

Η ανάδειξη της τοξικότητας πολιτικών προσώπων αλλά και συμπεριφορών της αντιπολίτευσης, η υπενθύμιση της διακυβέρνησης 2012-2015 στις πιο… χαριτωμένες πτυχές της, και φυσικά… σκάνδαλα, πολλά σκάνδαλα, είναι το μείγμα που θα επιχειρήσει να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Θα του βγει; Σχεδόν αδύνατο. Είναι ωστόσο αξιοπρόσεκτο το πείσμα του. Ίσως και η πεποίθησή του ότι οι Έλληνες που, σε ποσοστό 50% θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον “κανένα”, και σε ποσοστό σχεδόν 40% διστάζουν να αποκαλύψουν τι θα ψηφίσουν, βιώνουν αδιέξοδο εκλογικής εναλλακτικής. Και η παράμετρος αυτή τον κάνει να… οσφραίνεται αίμα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής