Ο Τσίπρας τραβάει το χαρτί των προσλήψεων (συμβασιούχων) και των συλλογικών συμβάσεων

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 19, 2018, 10:00 am
1 sec

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Το χαρτί των προσλήψεων συμβασιούχων, καθώς και της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, θα επιχειρεί να τραβήξει ο Αλέξης Τσίπρας, και να το καταθέσει στην πολιτική ατζέντα, με αφετηρία τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των Μνημονίων, και στο περιθώριο μιας σειράς άλλων πολιτικών πρωτοβουλιών που σχεδιάζει να λάβει, ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισήγηση να επικεντρώσει την τακτική του σε ζητήματα κοινωνικής φύσεως, που να καταδείξουν τη διαφορά του από το αφήγημα του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με την παράμετρο των προσλήψεων, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να δημιουργήσει στρατηγικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, κλείνοντας το μάτι στους συμβασιούχους, και αφήνοντας να πλανάται το φάντασμα λήξης των συμβάσεών τους, από μια αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά σε μια ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των εργαζομένων, ώστε να κλείσει το βαθύ ρήγμα που έχει ανοίξει ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνηση και κοινωνικές ομάδες οι οποίες τη στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στο περιθώριο των παραπάνω πρωτοβουλιών, το μυαλό όλων στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι στραμμένο στον προϋπολογισμό του Οκτωβρίου, καθώς εκεί θα φανούν τα περιθώρια που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας για στρατηγικούς ελιγμούς και στοχευμένες παροχές, ενόψει των εκλογών του 2019.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής