Ο Τσίπρας παίζει το χαρτί της “Κάθαρσης”. Όπως ο Μητσοτάκης το 1989

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on July 14, 2016, 8:29 am
Screen Shot 2016-07-14 at 8.25.30 AM

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται; Φυσικά… Ο Αλέξης Τσίπρας κραδαίνει τις τελευταίες μέρες το χαρτί της Κάθαρσης, με αφορμή τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης, με επίκεντρο την υπόθεση της Siemens, περίπου όπως είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1989, με στόχο τότε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η ελληνική κοινωνία σαγηνεύεται από τη σκανδαλολογία και τη συνωμοσιολογία. Το έκανε πάντοτε και θα συνεχίσει να το κάνει. Πολύ περισσότερο σε μια εποχή κρίσης, σαν και αυτή την οποία βιώνουμε σήμερα.

Μετά το θέμα του εκλογικού νόμου και εκείνο της Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει στο τραπέζι της πολιτικής ζύμωσης, ακόμη ένα χαρτί χρήσιμου αποπροσανατολισμού. Είναι αλήθεια ότι ο Πρωθυπουργός κατάφερε τις τελευταίες εβδομάδες να αλλάξει την ατζέντα. Και ενώ οι Έλληνες… έχουν χάσει το μέτρημα των φόρων που καλούνται να πληρώσουν, να συζητούν καθημερινά για μια σειρά από άλλα θέματα.

Αν μάλιστα, σε αντίθεση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1989, ο Αλέξης Τσίπρας φτάσει ως το τέλος την επιχείρηση της “Κάθαρσης”, θα έχει γυρίσει σελίδα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος