Ο Τσίπρας… πάτησε το γκάζι, για να ξεμπλοκάρει το κλείσιμο της αξιολόγησης

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on March 08, 2017, 11:01 am

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που… πάτησε το γκάζι, προκειμένου να καταγραφεί η νυχτερινή ουσιαστική πρόοδος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, και να διατυπώνεται πλέον από πλευράς κυβέρνησης η αισιοδοξία ότι, μέχρι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχει υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Ο Πρωθυπουργός καταγράφει από το ξεκίνημα της τρέχουσας εβδομάδας αυξημένη κινητικότητα, με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα, την πρότασή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση την Τρίτη, και με τη σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να επιθυμεί να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα η μεγάλη εκκρεμότητα της αίσιας έκβασης της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να ξεδιπλώσει μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στη σμίκρυνση της ζημιάς που έχει υποστεί η κυβέρνηση σε επίπεδο κοινωνίας.

Έτσι ώστε, να πορευτεί με καλύτερους όρους στο μέλλον, με φόντο τις πρόωρες εκλογές που πιθανότατα θα διεξαχθούν εντός του 2018, προς τα τέλη του επόμενου έτους.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος