Ο Τσίπρας ξεκίνησε να χτίζει το αφήγημα της “επόμενης μέρας”

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on June 15, 2017, 6:18 pm
1 sec

Το timing κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν, φυσικά. Την ώρα που το Eurogroup έβαζε την υπογραφή του κάτω από την εκταμίευση μιας μεγάλης δόσης για την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Νίκο Αναστασιάδη, και να οικοδομήσει σταδιακά το αφήγημα της “επόμενης μέρας”.

Εκκινώντας από την αφετηρία του στρατηγικού ρόλου τον οποίο μπορεί να επιτελέσει η πατρίδα μας, τόσο για την ευρύτερη περιοχή, όπως με την τριμερή συνεργασία με Ισραήλ και Κύπρο, όσο και συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι θέλει να βαδίσει σε προωθητικά μονοπάτια, αφήνοντας πίσω του τη φθορά της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση.

“Η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση”, είναι το κεντρικό μότο που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός. Και θα επιχειρήσει να εμπλουτίσει την πολιτική καθημερινότητά του, με δόσεις ενασχόλησης και με άλλα ζητήματα αιχμής, περισσότερο κοινωνικής φύσεως, στα οποία εκτιμά ότι διατηρεί συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να “τσαλακώνει” το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, και να… γεννήσει αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Τις οποίες φυσικά και θέλει να πραγματοποιήσει στο τέλος της τετραετίας.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής