Ο Τσίπρας κάνει (διαρκώς)… πρόβες εκλογών

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on November 23, 2017, 1:13 pm
2 secs

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η μάχη χαρακωμάτων που δόθηκε για τη συζήτηση στη Βουλή για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στον μακρύ, προεκλογικό σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα.

‘Ενας σχεδιασμός, ο επίλογος του οποίου προσδιορίζεται για το συνταγματικό τέλος της τετραετίας, τον Σεπτέμβριο του 2019, ή, το νωρίτερο την άνοιξη του 2019, όταν οι προγραμματισμένες κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσφέρουν στην κυβέρνηση μια ενδιαφέρουσα πολιτική ευκαιρία για να… μπερδέψει τους ψηφοφόρους.

Μέχρι τότε, ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου έχει στάδιο. Και κεντρικό κορμό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον οποίο οι συνεργάτες του θέλουν να βάζουν διαρκώς απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπερέχει στην προσωπική μονομαχία με τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι, με αφορμή τη συζήτηση για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ο Αλέξης Τσίπρας θα… ανοίξει την κουβέντα. Και θα τη φτάσει εκεί όπου εκτιμά ότι, η δική του κυβέρνηση διατηρεί ακόμη, έστω και τσαλακωμένο, πλεονέκτημα: Στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Με τα Paradise Papers, και μια σειρά ακόμη από σκανδαλώδεις υποθέσεις, να βρίσκονται στο επίκεντρο. Με στόχο, κάθε φορά, να κερδίζει ο Αλέξης Τσίπρας, λίγους έστω, από τους ψηφοφόρους του 2015, οι οποίοι σήμερα σεργιανίζουν στη δεξαμενή του 30% των αναποφάσιστων.

Για να επιστρέψουν στο… μαντρί, χρειάζεται δουλειά. Δεν θα είναι εύκολο. Και σίγουρα, η σχετική στρατηγική θα αναπτύσσεται σε στάδια, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα.

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής