Ο Τσίπρας θεωρεί ότι, ο Μητσοτάκης… “του έκανε δώρο”. Και προσπαθεί να τον χτυπήσει, μέσω… Σαμαρά

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on June 14, 2018, 3:13 pm
1 sec

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Τον Αντώνη Σαμαρά περιέγραψε ως “αδύναμο κρίκο” του Σκοπιανού ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή. Και επιχείρησε να αξιοποιήσει το παρελθόν του Μεσσήνιου πολιτικού, και όσα σκοτεινά συνέβησαν την περίοδο 90-93, με την ανατροπή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για να φέρει σε δύσκολη θέση τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και γιο του τότε πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, περιέγραψε με ζοφερό τρόπο τον διαχρονικό ρόλο του, με αφετηρία το Σκοπιανό, και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται υπό “ομηρία”.

Συνέκρινε μάλιστα τη σημερινή περίοδο και την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία, με το 1993, και την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την οποία ο τότε πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά.

Το κλίμα οξύνθηκε υπερβολικά, και ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι, στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις κατά του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ουσιαστικά χρησιμοποιεί για να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής