Ο Τσίπρας, η Ιθάκη και… ο Σόιμπλε

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on April 15, 2017, 4:35 pm

Την Κέρκυρα επέλεξε για το φετινό Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας. Και όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός ήθελε να προσδώσει ιδιαίτερη σημειολογία στο πάλαι ποτέ νησί των Φαιάκων.

Τον τελευταίο σταθμό του Οδυσσέα πριν από την επιστροφή στην Ιθάκη, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, και είναι στην τελευταία στροφή της επιστροφής στην κανονικότητα.

Μιας επιστροφής στην κανονικότητα, την οποία επιδιώκει να πιστωθεί ο όδιος. Ολοκληρώντας το επόμενο διάστημα τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, και επιχειρώντας να ανακτήσει το νήμα με την προσδοκία μιας καλύτερης καθημερινότητας για τους Έλληνες πολίτες.

Δεν έχει κρύψει άλλωστε και άλλες φορές στο παρελθόν, ότι εκτιμά πώς, από τη στιγμή που έχουν διαμορφωθεί οι σχετικές κατάλληλες συνθήκες, θα διεκδικήσει να πείσει και πάλι ο ίδιος τους Έλληνες, θεωρώντας ότι υπερέχει στη σύγκριση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με το πόσο μπορεί να εμπνεύσει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που είδαν το μέλλον τους να καταστρέφεται από τα Μνημόνια, ο πολιτικός επίγονος του μητσοτάκισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας βέβαια, έκανε και το… αστείο με τον Σόιμπλε, αναφορικά με το έθιμο με τις κανάτες που πετούν στους δρόμους. Γνωρίζοντας ότι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κάθε άλλο παρά αγαπητό πρόσωπο για τους Έλληνες είναι.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος