Ο Τσίπρας επιλέγει το βήμα της ΔΕΘ για να ανακοινώσει ότι, δεν θα περικοπούν οι συντάξεις

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 23, 2018, 9:00 am
1 sec

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επιλέγει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ανακοινώσει ότι, η κυβέρνησή του δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου της περικοπής των συντάξεων, από τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Πρωθυπουργός έχει κάνει δεκτές τις σχετικές εισηγήσεις που έχει στα χέρια του, και δεν θα αφήσει το θέμα να “σέρνεται” μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και θα ανακοινωθεί η συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, μέσω του προϋπολογισμού του 2019.

Το θέμα της περικοπής των συντάξεων εξελίχτηκε σε σημείο αναφοράς το προηγούμενο διάστημα, καθώς οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που έχουν πληγεί αθροιστικά περισσότερο, στα χρόνια των Μνημονίων, ενώ οι ίδιοι στηρίζουν κατά ένα μέρος οικονομικά, όχι μόνο τα εγγόνια, αλλά και τα παιδιά τους.

Γι’ αυτό και ήταν δεδομένο ότι, η κυβέρνηση θα εστίαζε στο να μην προχωρήσει σε νέες περικοπές από το ξεκίνημα του 2019, ώστε να δείξει ότι, μετά την ολοκλήρωση των μνημονιακών προγραμμάτων, έχει τη βούληση να δρομολογήσει κοινωνικές παρεμβάσεις, εκκινώντας από την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων.

Η σχετική αναστολή περικοπής των συντάξεων, έχει ζυμωθεί στο παρασκήνιο και με τους εταίρους και δανειστές, έτσι ώστε να μην υπάρξουν εντάσεις και προβλήματα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής