Ο Τσίπρας επέλεξε να ενημερώσει τον αρχηγό του… “μεγαλύτερου κόμματος στην Ελλάδα”

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on January 19, 2018, 9:00 am
2 secs

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η επιλογή του Αλέξη να μεταβεί… νύχτα στη Μονή Πετράκη, προκειμένου να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για το Σκοπιανό, έγινε πολύ γρήγορα talk of the town, κυριαρχώντας στις πολιτικές συζητήσεις.

Οι αντιδράσεις, πολλές, σύνθετες και πολυεπίπεδες, όπως θα περίμενε κανείς.

Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, επισημάνθηκε ότι, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ δεν έχει επιδείξει αντίστοιχη ευαισθησία στην ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, με αποτέλεσμα να κατηγορείται για μυστική διπλωματία.

Η Αντιπολίτευση δεν έχει άδικο. Δεν αντιλαμβάνεται ωστόσο το προφανές. Ότι ο Πρωθυπουργός… πολιτικολογεί. Και επιλέγει να ενημερώσει τον αρχηγό του “μεγαλύτερου κόμματος στην Ελλάδα”.

Η Εκκλησία, διαθέτει ιστορικά τη μεγαλύτερη, περισσότερο συμπαγή και ανθεκτική κοινωνική βάση σε κάθε πτυχή και επίπεδο του δημοσίου βίου. Η δομή και η φυσιογνωμία της δε, της επιτρέπει να αντιλαμβάνεται καλύτερα, πιο γρήγορα, και με αξιοπιστία συμπεράσματος, τις τρέχουσες εξελίξεις. Να ακούει τον θόρυβο των κοινωνικών ρευμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, προερχόμενος από την Αριστερά, είναι εκ των πραγμάτων… μακριά από την Εκκλησία. Η κίνησή του να προσεγγίσει τον Αρχιεπίσκοπο, αυτή την ώρα, τη στιγμή της “επιστροφής” ενός εθνικού θέματος, όπως είναι το Σκοπιανό, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο Πρωθυπουργός είναι… survivor.

Αντί λοιπόν η Αντιπολίτευση να γκρινιάζει, θα έπρεπε να αρχίσει να αντιλαμβάνεται και η ίδια τα πράγματα με την ίδια πολιτική ευελιξία. Άλλο πράγμα η ζούγκλα της πολιτικής, και άλλο η… ακαδημαϊκή θεώρηση της ζωής.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής