Ο Τσίπρας “δείχνει” εξελίξεις μετά τις γερμανικές εκλογές

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on June 23, 2017, 7:12 pm
0 secs

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν μια παράμετρο εξαιαρετικά ενδιαφέρουσα όσο και αποκαλυπτική. “Μετά τις γερμανικές εκλογές”… Εκεί παραπέμπει ο Αλέξης Τσίπρας ευρύτερες και ουσιαστικότερες εξελίξεις, για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.

Το μεταναστευτικό είναι ένα από αυτά. Δεν είναι βεβαίως το μοναδικό. Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, η καινούρια κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, θα έχει την ευχέρεια και την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες μέχρι σήμερα βρίσκονται σε αναστολή.

Για την Ελλάδα και την κυβέρνηση Τσίπρα, μια τέτοια πρωτοβουλία θα αφορά την επί της ουσίας ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που θα προσφέρει δομική ανάσα στην ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής η οποία επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια στο σύνολο της ευρωζώνης.

Εφόσον οι παραπάνω εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, η ελληνική οικονομία θα μπορεί να προσδοκά βάσιμα ότι θα γυρίσει σελίδα.

Και μαζί της, θα γυρίσει σελίδα συνολικά η χώρα, κάτι που θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί πολιτικά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής