Ο Τσίπρας έδωσε στους υπουργούς… σκονάκι επιχειρημάτων (και επίθεσης κατά Μητσοτάκη)

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on April 13, 2017, 6:49 pm
0 secs

Με… σκονάκι επιχειρημάτων που θα χρησιμοποιήσουν για την υπεράσπιση της πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και για να αποδομήσουν πολιτικά τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, αποχώρισαν οι υπουργοί από τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας συνέχεια στη στρατηγική “πολιτικής επιστροφής”, μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από βήματος Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, όπλισε τους υπουργούς του με μια σειρά από επιχειρήματα, για να πάρουν εκείνοι τη σκυτάλη, και να δώσουν τη μάχη του χωριού και της Περιφέρειας.

Ο Πρωθυπουργός θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, εμφανίστηκε γεμάτος αυτοπεποίθηση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, και έδειξε ότι προσεγγίζει τη συμφωνία ως αφετηρία ανάκαμψης της κυβέρνησής του.

Ή τουλάχιστον, αυτή την ανάκαμψη θα επιδιώξει. Και για να το πετύχει, δεν κρύβει ότι στοχοποιεί τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εκτιμώντας ότι ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι “αδύναμος κρίκος”, και εφόσον η κυβερνητική παράταξη εστιάσει πάνω του, θα αναδείξει μια σειρά από ρωγμές στο προφίλ του.

Η στρατηγική πολιτικής αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, είναι προφανές ότι θα περιλαμβάνει πόλωση. Και… μπόλικη σκανδαλολογία

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής