Ο Τραμπ υπενθύμισε στη Μέρκελ τα… χρέη της Γερμανίας, και μέσω Twitter

Υστερόγραφα Team
Posted on March 18, 2017, 7:18 pm

 

[email protected]

 

Η… καθιερωμένη ενημέρωση δια της προσωπικής πένας του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, δεν άργησε να έρθει. Έτσι, λίγες ώρες μετά, θέλησε να δηλώσει μέσω του Twitter του ότι πραγματοποίησε μία εξαιρετική συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, αφού… μάλλον διαπίστωσε ότι το κλίμα που διαμορφώθηκε ήταν αρνητικό.

Η πρώτη επίσκεψη της Μέρκελ στον Λευκό Οίκο επί Προεδρίας Τραμπ, κυριάρχησε όπως ήταν αναμενόμενο τόσο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης όσο και στα social media. Και όπως ήταν πρόδηλο, ο Τραμπ αποδείχτηκε και πάλι αγενής, καθώς αγνόησε την καλεσμένη του, μη δίνοντας σημασία στο “αίτημά” της για χειραψία εν μέσω καταιγισμού φωτογραφιών.

Το “πάρτυ” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επομένως δεν έλειψε να έρθει, γεγονός που οδήγησε τον Τραμπ να επιτεθεί, όπως συνήθως, στα παραδοσιακά ΜΜΕ, κατηγορώντας τα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η σημειολογία του κώδικα επικοινωνίας του πολυδιάστατη, καθώς μέσα σε λιγότερο από πέντε γραμμές, πρώτον, επιτίθεται στα τονιζόμενα με κεφαλαία fake news, δεύτερον, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα μιας υπέροχης συνάντησης, τονίζοντας τον επιθετικό προσδιορισμό πάλι με κεφαλαία, τρίτον, υπενθυμίζει ταυτοχρόνως τα χρέη της Γερμανίας έναντι των ΗΠΑ, αναφορικά με την οικονομική συνδρομή του Βερολίνου προς το ΝΑΤΟ και τέταρτον αφήνει να εννοηθεί ότι η Αμερική είναι αναγκασμένη να πληρώνει την άμυνα της Γερμανίας.

“Δύο σε ένα” λοιπόν το tweet του Αμερικανού Προέδρου, που θέλοντας να διασφαλίσει το κύρος που αποπνέει η θέση του, χρησιμοποιεί ναι μεν προσιτή, αλλά παράλληλα “απόλυτη” γλώσσα, δείχνοντας ότι εννοεί πολύ καλά όσα λέει για τα χρέη της Γερμανίας.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι