Ο Τραμπ… στη χλεύη της Ιστορίας (και των social media), για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on May 14, 2018, 3:42 pm
7 secs

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, λειτούργησε ως φυτίλι που βάζει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αν εξαιρέσει κανείς το Fox News, το συντηρητικό δίκτυο που λειτουργεί ως… φωνή του Λευκού Οίκου, και κάλυψε τις σχετικές εκδηλώσεις από τη στιγμή που η Ιβάνκα Τραμπ και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον βρέθηκαν στο Ισραήλ την Κυριακή, τα υπόλοιπα ΜΜΕ στις ΗΠΑ αφιέρωσαν ώρες σχολιασμού και κριτικής προσέγγισης της συγκεκριμένης απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ.

Στα social media, η κατάσταση έγινε πολύ χειρότερη.

Ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου παραδόθηκε στη χλεύη της Ιστορίας και των κοινωνικών δικτύων, με αναφορές και συγκρίσεις του Τραμπ με τον… Κύρο τον Μέγα, τον ιδρυτή της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με το σχετικό trend στα social media, ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται να εκπληρώσει τη βιβλική προφητεία ότι, ο Θεός… ψιθύρισε στον βασιλιά Κύρο πως, η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.

Ο… κακός χαμός που ακολούθησε ήταν αναμενόμενος, ειδικά από τη στιγμή που, η παρουσιάστρια του Fox News, Jeanine Pirro, υιοθέτησε την παραπάνω θεωρία.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος