Ο Τραμπ σε διακοπές, ο Λευκός Οίκος σε ανακαίνιση, και το Τwitter… πιο ενεργό από ποτέ

Υστερόγραφα Team
Posted on August 07, 2017, 10:02 pm
18 secs

 

[email protected] 

Τί πιο κατάλληλη στιγμή για την ανακαίνιση ενός κτιρίου όταν οι ιδιοκτήτες δεν περιφέρονται μέσα σε αυτό;

Έτσι και στην περίπτωση του Λευκού Οίκου, όπου αυτό το διάστημα ανακαινίζεται, για να υποδεχθεί εκ νέου τον τωρινό του ένοικο, όταν εκείνος επιστρέψει ξεκούραστος από τις θερινές του διακοπές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε προ ολίγων ημερών για το New Jersey, και συγκεκριμένα για το ιδιωτικό golf club που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Υόρκης, στο Bedminster. Ένα από τα δεκάδες golf clubs που ανήκουν στον «Οργανισμό Τραμπ». Εκεί ο Αμερικανός Πρόεδρος θα περάσει κάποιες στιγμές χαλάρωσης, αν και όπως μεταδίδει ρεπόρτερ του CNN για την κάλυψη του ρεπορτάζ της Πρώτης Οικογένειας, οι διακοπές του χαρακτηρίζονται ως «εργασιακές διακοπές».

Όπως δηλαδή και οι… «διακοπές» που περνούν εντός του Λευκού Οίκου οι επιμελητές της ανακαίνισης. Που ασχολούνται κυρίως με την πολύπαθη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Εκεί όπου πραγματοποιούνται όλες οι ζυμώσεις. Eκεί όπου τοποθετείται χωρικά και το Οβάλ Γραφείο. Η οποία όμως τώρα χρήζει δομικών επισκευών, για την αντιμετώπιση της διαρροής της οροφής της.

Τα δημοσιεύματα περί συνδυασμού διακοπών με εργασία, ο Ντόναλντ Τραμπ τα επιβεβαιώνει πλήρως. Μέσω, όπως συνήθως, του διαδικτυακού του όπλου: του λογαριασμού του στο Τwitter. Που είναι περισσότερο ενεργό από ποτέ! Με τον ίδιο να πραγματοποιεί αναρτήσεις ακατάπαυστα. Δίνοντας το παρόν σε κάθε συμβάν και παρακολουθώντας πάσες τις εξελίξεις.

Έτσι σήμερα, δεν παρέλειψε να προχωρήσει στην παρακάτω ανακοίνωση, για να «καθησυχάσει» όσους νομίζουν ότι βρίσκεται σε πραγματικές διακοπές. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εργάζεται σκληρά από το Νew Jersey τη στιγμή που πραγματοποιείται η προγραμματισμένη από καιρό ανακαίνιση του Λευκού Οίκου, όπως μας επισημαίνει. Ενώ μας «προειδοποιεί» επίσης ότι θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη για περισσότερες επαγγελματικές συναντήσεις.

Στην πραγματικότητα, εν μέσω της ανακαίνισης, που εκκίνησε ταυτόχρονα με τις «διακοπές» Τραμπ, ο Αμερικανός Πρόεδρος και το επιτελείο του ήταν αδύνατον να εργασθούν από τον χώρο του Λευκού Οίκου. Με πληροφορίες επί παραδείγματι να αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι έξω από το γραφείο της εκπροσώπου Τύπου Σάρα Χάκαμπι Σαντερς υπάρχει σωρός από κούτες.

Φωτογραφίες από τις εργασίες, δεν ήταν δυνατόν να μην κυκλοφορήσουν. Όπως ενημερώνει η ρεπόρτερ Betsy Klein μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η Δυτική Πτέρυγα θα ανακαινισθεί πλήρως. Φωτογραφίζοντάς την απογυμνωμένη από τα πορτραίτα που κοσμούν τους τοίχους της, και μεταδίδοντας ότι οι αλλαγές αφορούν επίσης και στο βάψιμο των τοίχων, στην αλλαγή χαλιών αλλά και κουρτινών. Οι οποίες θα έχουν πραγματοποιηθεί πριν ο «αφέντης» επιστρέψει στο τέλος του μήνα.

Οι συνεργάτες του Τραμπ επίσης δεν γινόταν να μην κάνουν σχετικές αναρτήσεις. Ο πλέον αρμόδιος, ο Διευθυντής των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Λευκού Οίκου Dan Scavino Jr., ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία.

Ή όπως οι επαγγελματικές φωτογραφίες όπως η παρακάτω, που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας (Saul Loeb/AFP/Getty Images).

Πηγές από τον Λευκό Οίκο έχουν επιβεβαιώσει επίσης, ότι η ανακαίνιση θα επεκταθεί και στην ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Μέσω του παραπάνω tweet του, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως θέλησε να περάσει ένα υπόγειο μήνυμα, αναφορικά με την κινητοποίηση του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα. Καθώς, όντως οι σχετικές εργασίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Ομπάμα, έπειτα από έναν αρχικό γύρο ανακαινίσεων. Γνωστές και ως «Δεύτερη Φάση της Ανακαίνισης της Δυτικής Πτέρυγας», που ακολουθεί αυτόν τον αρχικό μικρό γύρο του 2012. Όμως η υλοποίησή της ανατέθηκε στην επόμενη διακυβέρνηση.

Μπορεί επομένως, ο τωρινός ένοικος του Λευκού Οίκου να θέλησε να περάσει ένα μήνυμα κωλυσιεργίας της διακυβέρνησης Ομπάμα, ο ίδιος όμως θα είναι που θα πιστωθεί την έκβαση της όλης διαδικασίας.

Δεν θα πιστωθεί όμως από ότι φαίνεται την φαινομενική ευγένεια με την οποία αντιμετωπίζει τις συγκυρίες. Καθώς οι Αμερικανοί χρήστες του διαδικτύου κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι από τις φήμες που θέλουν τον Τραμπ να αποκαλεί τον Λευκό Οίκο ως «πραγματική χωματερή». Κάτι το οποίο ισχυρίζεται άρθρο στην “Sports Illustrated”, που φέρει τον Αμερικανό Πρόεδρο να έχει χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη αποστροφή μιλώντας στο golf club του New Jersey, διερωτώμενος γιατί περνάει τόσο χρόνο εκεί.

Το θέμα πήρε μάλιστα τέτοιες διαστάσεις, που ο Τραμπ είχε σπεύσει να δηλώσει πόσο πολύ λατρεύει τις εγκαταστάσεις του Λευκού Οίκου. Συνεχίζοντας παράλληλα, το γνωστό του παραλήρημα περί των fake news.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν αμφισβητείται από κανέναν, είναι οι επείγουσες αλλαγές που χρειάζεται ο Λευκός Οίκος, και ειδικά η Δυτική Πτέρυγα, όπως αναφέρθηκε. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από πολλούς αξιωματούχους του Λευκού Οίκου που σημειώνουν τις φθορές του κτιρίου.

Ο Τραμπ αναμένεται να επιστρέψει λοιπόν προς το τέλος του μήνα στον ανακαινισμένο Λευκό Οίκο. Μένει να δούμε με ποιον «αέρα ανανέωσης» θα επανέλθει… Ο οποίος μάλλον προμηνύει «καταιγίδες εν αιθρία», όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Πόσο μάλλον τώρα που έχει συμπληρώσει 200 ημέρες στον προεδρικό θώκο. Διαψεύδοντας όλους εκείνους που ήθελαν να αποτελεί το χρονικό διάστημα, που θα σημάνει την προεδρική του «τελεσιδικία»…

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι