Ο Τραμπ προσπαθεί να… ζητήσει διαζύγιο από τον “άρχοντα του σκότους”

Μάνος Οικονομίδης
Posted on August 16, 2017, 7:30 pm
4 secs

 

 

[email protected]

Αυτό το διαζύγιο δεν θα είναι σε καμία περίπωση εύκολο. Ούτε συναινετικό… Στον απόηχο της σκληρής κριτικής που δέχεται… από όλον τον πλανήτη, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να χωρίσει τους δρόμους του με τον κορυφαίο σύμβουλο στρατηγικής του, Στιβ Μπάνον. Μόνο που φυσικά, τέτοιες ανατροπές δεν δρομολογούνται εύκολα.

Ο “άρχοντας του σκότους”, όπως αποκαλούν στις ΗΠΑ τον Στιβ Μπάνον, διατηρεί περίπου υπό ομηρία τον Ντόναλντ Τραμπ. Εκτός από τις αδιαμφισβήτητες στρατηγικές ικανότητές του, και το δίκτυο “κατασκόπων” που διατηρεί, ο Μπάνον αποτελεί τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ και τις ακραίες κοινωνικές ομάδες που στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016 έφτασαν στην κάλπη με μοναδικό κίνητρο την υπερψήφιση του εκκεντρικού μεγιστάνα του real estate.

Εκτός από την παροιμιώδη τοξικότητα της Χίλαρι Κλίντον, που την καθιστούσε απωθητική για τους Αμερικανούς, εξίσου σημαντικό ρολο έπαιξε το φλερτ του Τραμπ με τα άκρα, το οποίο και πιστώνεται στρατηγικά στον Στιβ Μπάνον.

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το ξέσπασμα ρατσιστικής βίας στη Βιρτζίνια, ο Τραμπ άφησε… ανοικτό το μέλλον του Στιβ Μπάνον, που αποτελεί τον πολιτικό πατέρα, αν όχι προστάτη όσων κάλυψε ο Αμερικανός Πρόεδρος, τηρώντας ίσες αποστάσεις.

Κατανοεί δε ότι, ένα ενδεχόμενο διαζύγιό του με τον Στιβ Μπάνον, θα αποτελέσει το σημαντικότερο πλήγμα που θα μπορούσε να δεχθεί στην Προεδρία του. Και μάλιστα, στο ξεκίνημά της.

 

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας