Ο Τραμπ… μαλώνει μέσω Twitter Τριντό και Μακρόν, και αποχωρεί νωρίτερα από τη G7

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on June 08, 2018, 6:25 am
3 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Το κοινό μέτωπο που συγκρότησαν εναντίον του ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, εξόργισε τον Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός Πρόεδρος να… πάρει τα μέτρα του.

Με διαδοχικές αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου προειδοποίησε τους ηγέτες του Καναδά και της Γαλλίας, για τη στάση τους απέναντι στην Ουάσινγκτον, και προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει για την πρόσφατη απόφασή του να επιβάλλει εμπορικές κυρώσεις στους συμμάχους των ΗΠΑ.

Επιπροσθέτως, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποχωρήσει από τη διήμερη Σύνοδο των G7 στον Καναδά, 8 και 9 Ιουνίου, νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του Τραμπ δικαιολογείται από την πρόθεσή του να μην συζητήσει αναλυτικά για το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, την οποία ο ίδιος αρνείται πεισματικά, την ώρα που ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την περιβαλλοντική προστασία του πλανήτη.

Δείτε τα σχετικά tweets του Ντόναλντ Τραμπ:

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής