Ο Τραμπ… μαζεύει υπογραφές για τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on October 22, 2017, 9:51 am
1 sec

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Στο επόμενο επίπεδο πέρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την κόντρα του με τους παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, για τη συνήθειά τους να γονατίζουν, την ώρα της εκφώνησης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την έντονη ενόχλησή του για την τακτική αυτή, και δεν παρέλειψε να προτρέψει τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να αποχωρήσει από αγώνα στην Ιντιάνα, όταν οι ποδοσφαιριστές γονάτισαν.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότιη Επιτροπή που στήριξε την υποψηφιότητα Τραμπ για την Προεδρία των ΗΠΑ, και συνεχίζει να βάζει πλάτη για την πολιτική ατζέντα του ενοίκου του Λευκού Οίκου, χρηματοδοτεί εκστρατεία για τη συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να είναι υποχρεωτικό να στέκεται κανείς όρθιος, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Αμερικής.

Εφόσον η σχετική αίτηση συγκεντρώσει επαρκείς υπογραφές, θα προωθηθεί στον Λευκό Οίκο, και από εκεί στα στο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο νομοθέτησής της.

 

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος