Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα να… απολύσει τον ΜακΚόνελ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on August 11, 2017, 11:52 am

Η… προαιώνια εσωτερική σύγκρουση του Ντόναλντ Τραμπ με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, έχει περάσει εκ νέου το τελευταίο διάστημα σε άλλο επίπεδο.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ απέλυσε τον Ρινς Πρίμπους από τον Λευκό Οίκο και το αξίωμα του Προσωπάρχη, καίγοντας έτσι ακόμη περισσότερο τις γέφυρες με το κόμμα που ίδρυσε ο Αβραάμ Λίνκολν, υπό την έννοια ότι το… πατριωτάκι είχε διατελέσει επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, και ο πιο άμεσος δεσμός του Οβάλ Γραφείου με το κόμμα που ελέγχει αμφότερα τα Σώματα του Κονγκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Ο Μιτς ΜακΚόνελ, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία βρίσκεται εσχάτως στα… κάγκελα με τον Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της αποτυχίας του να περάσει την κατάργηση του Obamacare.

Όταν λοιπόν ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το κατά πόσο θα ευνοούσε την αντικατάσταση του Μιτς ΜακΚόνελ στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η απάντησή του ήταν… όλα τα λεφτά.

“Έχουμε μπροστά μας μια σειρά από κρίσιμα και σημαντικά νομοσχέδια που πρέπει να περάσουμε από τη Γερουσία. Αν δεν τα καταφέρει, ελάτε να μου επαναλάβετε την ερώτηση”, ήταν η αποστροφή του Ντόναλντ Τραμπ.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος