Ο Τραμπ… βρήκε νέο αντίπαλο για τις προεδρικές εκλογές του 2020

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on August 14, 2018, 9:30 am
1 sec

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Στο πρόσωπο του δημοφιλούς Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, αρκετοί βλέπουν την πιο “συμπαγή” υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, στην περίπτωση που ο Τζο Μπάιντεν αποφασίσει να μην κάνει το μεγάλο βήμα, για την… εκδίωξη του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Ο Άντριου Κουόμο, με “βαριά” πολιτική ιστορία, και τη δυνατότητα διείσδυσης σε πληθυντικά εκλογικά κοινά, υπέρτερα της παραδοσιακής κοινωνικής βάσης του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα να διεκδικήσει το 2020 την Προεδρία των ΗΠΑ.

Η σχετική φημολογία δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, σε πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση επιχειρηματιών στο “Μεγάλο Μήλο”, προκάλεσε τον Κουόμο να… τολμήσει να βάλει υποψηφιότητα απέναντί του, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Θυμίζοντας ότι, όποιος τον πολεμάει… στο τέλος συντρίβεται.

Όπως συνέβη με τον Τζεμπ Μπους και τους υπόλοιπους σημαντικούς Ρεπουμπλικανούς, που διεκδίκησαν μαζί με τον Τραμπ το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το 2016.

Και φυσικά, όπως συνέβη με τη Χίλαρι Κλίντον, επίσης προερχόμενη από τη Νέα Υόρκη, η οποία έχασε τη μάχη για το Οβάλ Γραφείο από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής