Ο “τζόκερ” Τραμπ και η… ταινία τρόμου που ζουν οι Αμερικανοί

Αθηνά Κοροβέση
Posted on October 11, 2017, 5:30 pm

 

Της Αθηνάς Κοροβέση

[email protected]

 

Η Αμερική στην… εποχή του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί την απόλυτη έμπνευση για τους απανταχού σκιτσογράφους. Προσφέροντας άφθονο υλικό για γέλια, όπως και για κλάματα, αν παραμερίσει κανείς το αστείο της υπόθεσης, και επικεντρωθεί στην ουσία των προβληματικών πτυχών της Προεδρίας Τραμπ.

Ο γελοιογράφος του Politico, Matt Wuerker, επιχειρεί για άλλη μία φορά να διασκεδάσει το κοινό του, απεικονίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ βγαλμένο σαν από ταινία τρόμου. Δίνοντάς του, μέσα από ένα ανεπιθύμητο σενάριο της ταινίας Μπάτμαν, τη μορφή του ψυχοπαθή Τζόκερ. Που στην προκειμένη περίπτωση, απειλεί τη ζωή των “Ονειροπόλων”, αν δεν συμφωνήσει το Κογκρέσο με τις απαιτήσεις του στο πολύπαθο ζήτημα της μετανάστευσης.

Οι 800.000 “Ονειροπόλοι” που είχαν ενταχθεί ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα “DACA” (Deferred Action for Childhood Arrivals – Αναβληθείσα Πράξη για τις Παιδικές Αφίξεις), το οποίο θεσπίστηκε από τον Πρόεδρο Ομπάμα για την προστασία των απογόνων όσων εισήλθαν παράνομα στη χώρα, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μύριους φόβους, εάν υλοποιηθούν οι επιθυμίες του Λευκού Οίκου.

Μεταξύ των οποίων επιθυμιών βρίσκεται και η χρηματοδότηση για την ανέγερση του περιβόητου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, η πρόσληψη χιλιάδων στελεχών στους μηχανισμούς περιορισμού της μετανάστευσης, η επιβολή αυστηρότερων κανόνων για τη χορήγηση ασύλου, η διακοπή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για τις λεγόμενες “πόλεις-καταφύγια” που προστατεύουν τους παράτυπους μετανάστες, και η υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής τους από τους εργοδότες.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Αθηνά Κοροβέση
Η Αθηνά Κοροβέση είναι διεθνολόγος. International Relations | MSc. in European Studies.