Ο Τζο Μπάιντεν… υπόσχεται στους Δημοκρατικούς ότι θα επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on February 09, 2018, 10:05 am
0 secs

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Στο πρόσωπο του Τζο Μπάιντεν, το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ βλέπει τον άνθρωπο που θα το επαναφέρει στον Λευκό Οίκο, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Φτάνει βέβαια, ο επί οκταετία Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την περίοδο Ομπάμα, να μην… κάνει πίσω. Και, την ίδια στιγμή, ο εσωκομματικός ανταγωνισμός από τον Μπέρνι Σάντερς, την Ελίζαμπεθ Ουόρεν και πολλούς άλλους, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, να μην… ξεπεράσουν τα όρια.

Ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να έχει ήδη στο πλευρό του τον Μπαράκ Ομπάμα, υπό την αίρεση του ενδεχομένου ο “προφήτης της Αλλαγής” να στραφεί την τελευταία στιγμή σε κάποιο από τα… παιδιά του, από τη νεώτερη γενιά, όπως τον Τζούλιαν Κάστρο, ενώ και η οικογένεια Κλίντον θα τον στηρίξει αυτή τη φορά, σε ανταπόδωση της επιλογής του να… παραμερίσει το 2016 για λογαριασμό της Χίλαρι Κλίντον.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κάνει ήδη τις πρώτες σχετικές εμφανίσεις του, δίνοντας… προεκλογικές υποσχέσεις, ενώ θα στηρίξει τους υποψηφίους των Δημοκρατικών για τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2018 στα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

“Θα επιστρέψουμε στον Λευκό Οίκο το 2020”, τόνισε σε πρόσφατη ομιλία του. Υπονοώντας προφανώς… με τον ίδιο στο αξίωμα του Προέδρου.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος