Ο Τζο Μπάιντεν περιγράφει τον Τραμπ ως… “εχθρό της κοινωνίας”

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 24, 2018, 2:26 pm
1 sec

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Τα γραφεία στοιχημάτων συνεχίζουν να τον θεωρούν ως απόλυτο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Και ταυτόχρονα, ως εκείνον που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλον, για να εκδιώξει πρόωρα τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, δηλαδή μετά από μόλις μια θητεία.

Ο Τζο Μπάιντεν ζυγίζει ακόμη τις παραμέτρους και τις προοπτικές, περιμένει τα αποτελέσματα των Ενδιάμεσων Εκλογών, και πυροδοτεί σασπένς γύρω από το όνομά του, ταυτόχρονα ωστόσο εξαπολύει βέλη κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως έκανε στη “δύσκολη” για το Δημοκρατικό Κόμμα Αλαμπάμα, όταν περιέγραψε τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου ως “εχθρό της κοινωνίας”, με αφορμή τη συνεπή στάση του Ντόναλντ Τραμπ κατά των μεταναστών.

Φυσικά, η Αλαμπάμα είναι… ακραία συντηρητική Πολιτεία, οι πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ θεωρούν ωστόσο ότι, οι εικόνες με τα παιδιά μεταναστών να χωρίζονται από τους γονείς τους στα σύνορα, που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Τραμπ, εξοργίζουν ακόμη και τους πιο σκληρούς Αμερικανούς.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής