Ο Τζούλιαν Κάστρο… ψάχνεται για να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on August 11, 2017, 12:04 pm

 

Η ταραχώδης θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, το πρώτο οκτάμηνο του 2017, έχει ανοίξει την όρεξη των Δημοκρατικών να διεκδικήσουν την… έξωσή του, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Και, καθώς ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι όσο ο Τζο Μπάιντεν δεν παίρνει τη μεγάλη απόφαση να θέσει υποψηφιότητα, ή ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ενισχύει ανοιχτά έναν υποψήφιο, όπως τον Ντεβάλ Πάτρικ για παράδειγμα, αρκετοί εκπρόσωποι της νεώτερης γενιάς του Δημοκρατικού Κόμματος διερευνούν τις σχετικές πιθανότητες.

Ένας τέτοιος εκπρόσωπος της “dream team” των Δημοκρατικών είναι ο Τζούλιαν Κάστρο, υπουργός των κυβερνήσεων Ομπάμα, και δήμαρχος του Σαν Αντόνιο, που πολλοί θεωρούσαν ότι θα έδινε στη Χίλαρι Κλίντον τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2016, αφαιρώντας μέρος από τη… θρυλική πλέον τοξικότητά της, στην περίπτωση που είχε επιλεγεί ως υποψήφιος Αντιπρόεδρος, αντί του Τιμ Κέιν.

Τελικά η Χίλαρι έχασε, ο Κάστρο… απέφυγε την “παρέα” μαζί της, και σήμερα εμφανίζεται να αναζητεί το δικό του μεγάλο βήμα, ενόψει του 2020, μέσω υποστηρικτών του που συγκροτούν επιτροπές εργασίας για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς του, και την εξεύρεση χορηγών.

 

Είναι άλλωστε μόλις 43 ετών, επομένως έχει το μέλλον στο πλευρό του…

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος