Ο Τζον Κέισικ φλερτάρει με το “αντίο” στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on October 02, 2017, 10:10 am
0 secs

Της Κατιάννας Ναυπλιώτου

Ο Κυβερνήτης της Οχάι Τζον Κέισικ, ήταν παραδοσιακά από τα… πιο σίγουρα στοιχήματα για διαζύγιο με τους Ρεπουμπλικανούς, στο πρώιμο στάδιο της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Κέισικ ήταν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, επέκρινε σκληρά τον Ντόναλντ Τραμπ, και έμεινε στην κούρσα ως το τέλος, αρνούμενος να αποχωρήσει, ακόμη κι όταν η επκράτηση Τραμπ ήταν ξεκάθαρη.

Αρκετοί πίστευαν ότι ο Τζον Κέισικ και το πανίσχυρο επιτελείο του στήριξαν παρασκηνιακά τη Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2016, ανεξαρτήτως του τι έκαναν ωστόσο, το Οχάιο πέρασε στα χέρια των Ρεπουμπλικανών, και συνέδραμε αποφασιστικά στο να επικρατήσει ο Ντόναλντ Τραμπ στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, και έτσι να “κλειδώσει” την Προεδρία.

Στους πρώτους μήνες που ακολούθησαν, με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο Τζον Κέισικ συνέχισε να διαφοροποιείται σε βασικά σημεία και πτυχές της πολιτικής του Αμερικανού Προέδρου. Δεν προκάλεσαν λοιπόν έκπληξη οι δηλώσεις του ότι, το… αντίο στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενδεχομένως δεν θα αργήσει.

“Αν το κόμμα δεν διορθωθεί, δεν θα είμαι σε θέση να συνεχίσω να το υποστηρίζω”, ήταν τα λόγια του Τζον Κέισικ στο CNN, που προκάλεσαν, όπως αναμενόταν, ειρωνικά σχόλια από την πλευρά του Λευκού Οίκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζον Κέισικ αφήνει διαρκώς ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020, ως ανεξάρτητος υποψήφιος, και να διεκδικήσει την ψήφο Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος