Ο Ταγματάρχης συνέλαβε “αδιάβαστο” για την ΕΡΤ τον Άδωνη

Υστερόγραφα Team
Posted on November 15, 2016, 10:40 pm
screen-shot-2016-11-15-at-10-01-37-pm

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι από τους πιο επιμελείς και σοβαρούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου. Με μετρημένες, και πάντα καλά προετοιμασμένες ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Αυτή τη φορά ωστόσο, φαίνεται ότι δεν είχε καλή πληροφόρηση για την ΕΡΤ, καταθέτοντας ερώτηση για το κόστος των εκπομπών του Πάνου Χαρίτου και του Βασίλη Ταλαμάγκα, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής τηλεόρασης να τον… πιάσει αδιάβαστο. Και να του απαντήσει καταλλήλως.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε  ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ερώτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη για δύο εσωτερικές παραγωγές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Λάμπης Ταγματάρχης απάντησε :

 

1.      Τα ποσά που αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης είναι τα μέγιστα προϋπολογισθέντα και όχι τα τελικά κόστη των δύο εκπομπών.

2.      Ο κ. Πάνος Χαρίτος δεν λαμβάνει καμία επιπλέον αμοιβή για την παρουσίαση της εκπομπής FOCUS πέραν της μισθοδοσίας του.

3.      Ομοίως, ο κ. Βασίλης Ταλαμάγκας όχι μόνο δεν αμείβεται για την παρουσίαση της εκπομπής ΕΠΩΝΥΜΩΣ, αλλά ούτε καν μισθοδοτείται από την ΕΡΤ, καθώς έχει διατεθεί στην εταιρεία με απόσπαση και ως εκ τούτου η μισθοδοσία του βαρύνει τον φορέα στον οποίο κατέχει οργανική θέση.

4.      Η πρώτη εκπομπή του κ. Ταλαμάγκα ΕΠΩΝΥΜΩΣ, στην οποία φιλοξενείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος – και η οποία θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες – δεν κόστισε ούτε ένα Ευρώ.

5.      Για την πρώτη εκπομπή FOCUS  με τον κ. Χαρίτο που προβλήθηκε από την ΕΡΤ και φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, η παραγωγή κόστισε τριακόσια ενενήντα δύο Ευρώ και ογδόντα έξι λεπτά (392,86€).

6.      Η ΕΡΤ δεν υποχρεούται στην ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ παρά μόνο των αποφάσεων της Διοίκησης που εμπεριέχουν οικονομικά στοιχεία. Παρόλα αυτά τα συνημμένα και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλει ο κ. Γεωργιάδης, είναι στη διάθεσή του.

Νωρίτερα, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε δώσει στη δημοσιότητα την ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη, που προκάλεσε την παραπάνω απάντηση του Λάμπη Ταγματάρχη.

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων και Ενημέρωσης, αναφορικά με την έγκριση συνολικής δαπάνης ύψους 192.005 ευρώ από την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. για δυο νέες τηλεοπτικές εκπομπές κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πρώτη εκπομπή θα έχει τον τίτλο «ΕΠΩΝΥΜΩΣ», είναι εσωτερική παραγωγή και έχει παρουσιαστή τον κ. Βασίλειο Ταλαμάγκα, Γενικό Συντονιστή του Τομέα Ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της Ε.Ρ.Τ. Για την προβολή των 24 επεισοδίων της συγκεκριμένης εκπομπής, η σχετική  δαπάνη ανέρχεται στα 89.258 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ε.Ρ.Τ. του οικονομικού έτους 2016 και 2017.

Η δεύτερη εκπομπή είναι εσωτερικής παραγωγής 35 επεισοδίων, με τίτλο «FOCUS», με δαπάνη ύψους 102.747 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016 και 2017 της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Παρουσιαστής της εμφανίζεται ο κ. Πάνος Χαρίτος. Ενώ, όμως, η απόφαση για την εκπομπή αυτή έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, δεν είναι επισυναπτόμενο ούτε το αναλυτικό κοστολόγιό της, ούτε το Πρακτικό Επιτροπής Κοστολογίου, παρά το γεγονός ότι αναφέρονται ως συνημμένα στην απόφαση.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Ο κ. Ταλαμάγκας θα αμείβεται και για τις δυο θέσεις, ήτοι ως Γενικός Συντονιστής του Τομέα Ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ. και ως παρουσιαστής της παραπάνω εκπομπής «ΕΠΩΝΥΜΩΣ»;
  2. Ο κ. Χαρίτος θα αμείβεται για την παρουσίαση της εκπομπής «FOCUS»;
  3. Υπάρχουν ανάλογες αμοιβές για τέτοιου είδους εκπομπές στην Ε.Ρ.Τ.;

Επιπλέον, ζητείται να κατατεθούν στη Βουλή τα αναλυτικά κοστολόγια των 2 εκπομπών, καθώς και οι εισηγήσεις της επιτροπής προγράμματος που να τεκμηριώνουν τις ανάγκες του προγράμματος που θα καλύπτονται από τις δυο εκπομπές.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι