Ο Τέρενς Κουίκ καλεί το Βερολίνο να ακούσει την πρόταση Παυλόπουλου για ευρωομόλογο

Υστερόγραφα Team
Posted on July 10, 2016, 6:08 pm

terens

Την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για έκδοση κοινών ευρωομολόγων με στόχο την αντιμετώπιση της ευρωπαίκής κρίσης χρέους, υπογράμμισε σε δηλώσεις του την Κυριακή ο Τέρενς Κουίκ.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, κάλεσε μάλιστα το Βερολίνο “να ακούσει τη συγκεκριμένη πρόταση”.

“Θα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό αν το Βερολίνο διάβαζε την απομαγνητοφώνηση των τελευταίων πέντε λεπτών της σημερινής ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών”, ανέφερε σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ της Αχαίας, επισημαίνοντας ακόμη ότι η έκδοση ευρωομολόγου είναι μια «αναντίρρητη αναγκαιότητα» και αφορά στο μέλλον της Ευρώπης.

«Χωρίς αυτό, η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μία τεράστια κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία δεν φαντάζει μακριά. Μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή» προειδοποιεί.

Ο κ. Κουίκ υπενθυμίζει πως ήδη δοκιμάζονται οι τράπεζες της Ιταλίας, θολή είναι η εικόνα για την γερμανική Deutsche Bank, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα.

«Η Ελλάδα, περνώντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση που ένιωσε, μπορεί να σταθεροποιείται και να μπαίνει στην πορεία της ανάπτυξης, αλλά συνεχίζει να αισθάνεται μια πίεση, που θα μπορούσε να βρει πιο αποτελεσματικά τη λύση της, με το ευρωομόλογο» σημειώνει, αναφέροντας πως είναι μία λύση που επιθυμεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και συζητά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, αλλά αρνείται το Βερολίνο.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι