Ο Σόιμπλε ως “καλός φίλος της Ελλάδας”…

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on February 20, 2017, 10:39 am

“Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο. Δεν απείλησα ποτέ με Grexit”… Διαβάζεις τις παραπάνω δηλώσεις του Βόλφγκναγκ Σόιμπλε και δεν μπορείς παρά να προβληματίζεσαι.

Είτε να χαμογελάς με νόημα, είτε να ανησυχείς, καθώς ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, δηλαδή ο άνθρωπος που κάνει κουμάντο στο Eurogroup, άλλαξε τόνο και στάση έναντι της Ελλάδας, μερικές ώρες πριν από τη σημερινή κρίσιμη συνάντηση των Βρυξελλών.

Όλα δείχνουν βέβαια ότι από το σημερινό Eurogroup δεν περιμένουμε κάποια μεγάλη, θετική εξέλιξη. Περιμένουμε ωστόσο να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στη θετική εξέλιξη. Στη δρομολόγηση της αίσιας έκβασης της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Έτσι ώστε, στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να… πέσουν οι υπογραφές για το ελληνικό ζήτημα, και στο επόμενο Eurogroup, εντός του Μαρτίου, να πιστοποιηθεί το τέλος του δράματος για την ελληνική οικονομία, τουλάχιστον στη δεδομένη συγκυρία.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως “καλός φίλος της Ελλάδας”. Μεταξύ μας, αυτός ήταν πάντα. Άλλο που η εθνική τύφλωση και η ανάγκη κανιβαλισμού των “κακών ξένων”, βρήκε στο πρόσωπό του τον πρόσφορο “εχθρό”.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος