Ο Σταύρος Καλαφάτης γράφει στα “Υστερόγραφα”: Υπουργικά σαλπίσματα αριστερής …«ηρωικής» εξόδου!

Υστερόγραφα Team
Posted on October 06, 2016, 1:30 pm
2 secs

screen-shot-2016-10-06-at-1-28-13-pm

 

Του Σταύρου Καλαφάτη

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, πρώην υπουργός

 

Η αίσθηση υπήρχε διάχυτη μετά από άλλα κρούσματα ιδεοληπτικής πολιτικής αυτοχειρίας της κυβέρνησης, όμως νομίζω πως επιβεβαιώνεται με το ιδεοληπτικό κρεσέντο του οποίου ηγείται το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τις αλλαγές που επιχείρησε ή επιχειρεί στην ύλη μαθημάτων όπως η ιστορία και τα θρησκευτικά και με όσα σχεδιάζει για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη μέθοδο εισαγωγής στην τριτοβάθμια.

Η αμιγής Συριζαία «Αριστερά» του κυβερνητικού συνασπισμού έχει ξεκινήσει την ηρωική της έξοδο. Υπουργοί που προέρχονται από το αρχικό 4% του πραγματικού ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την εκλογική κατάρρευση της κυβέρνησης να έρχεται και την προσωπική γοητεία του Αλέξη Τσίπρα να «ξεφτίζει». Να μην επαρκεί πλέον για να ισοσκελίσει τις αυταπάτες, την πολιτική εξαπάτηση και την ανικανότητα της κυβέρνησης, που έχουν πλέον μετρήσιμες συνέπειες για τον τόπο και τους πολίτες.

Και έτσι απευθύνονται στον αρχικό πυρήνα των ψηφοφόρων τους. Με χειρισμούς που πλήττουν πλέον, όχι μόνο την οικονομική βιωσιμότητα των πολιτικών που εφαρμόζουν και την προοπτική της εθνικής οικονομίας, αλλά και την ίδια την πολιτισμική και βιωματική ταυτότητα των Ελλήνων ως εθνικό σύνολο.

Ξέρουν καλά πως ό,τι κι αν κάνουν, όσο καταστροφικές πολιτικές κι αν νομοθετήσουν, δεν θα έχουν συνέχεια. Η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα τις ανατρέψει και θα αποκαταστήσει την κανονικότητα και τη συναισθηματική ηρεμία των Ελλήνων που βλέπουν να βάλλεται βάναυσα ακόμα και το δικαίωμα (και υποχρέωση) ενός λαού στην ιστορική του μνήμη.

Ξέρουν πως ό,τι ακραίο και ιδεοληπτικά προκλητικό προσπαθούν να επιβάλλουν, δεν θα έχει συνέχεια. Το πράττουν σε όλους το τομείς όμως, στο μεταναστευτικό, στην παιδεία, στην οικονομία, στην υγεία, στην ενημέρωση, στη δημόσια τάξη, ακόμα και στο θεσμό της Δικαιοσύνης. Ή το διαφημίζουν ως πρόθεσή τους. Και το κάνουν αυτό, προκειμένου να ικανοποιήσουν την ιδεοληψία του αρχικού πυρήνα οπαδών τους. Εκείνων που ούτως ή άλλως πιστεύουν πως ο εκπολιτιστής στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας απλός ιμπεριαλιστής και ανέχονται την οικειοποίησή του από τους παραχαράκτες της ιστορικής αλήθειας. Εκείνων που χλευάζουν τη θρησκευτική συνείδηση των συμπολιτών τους και έχουν ως μόνη θρησκεία τις ιδεολογικές εμμονές τους. Εκείνων που θεωρούν την αριστεία ρετσινιά και αισθάνονται ασφάλεια στην κυριαρχία της μετριότητας. Εκείνων που χειροκροτούν τους μπαχαλάκηδες, ή θεωρούν τους τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη» ιδεολόγους. Εκείνων που βλέπουν στην υπερφορολόγηση τη μόνη μέθοδο προστασίας και συντήρησης του νέου κομματικού κράτους που ονειρεύτηκαν να χτίσουν. Εκείνων που θεωρούν κάθε ιδιωτικοποίηση ή κάθε στήριξη επενδυτικών πρωτοβουλιών, ως …ιδεολογική προδοσία.

Σ` εκείνους απευθύνονται πολλά κυβερνητικά στελέχη προερχόμενα από τον αριστερό πυρήνα της κυβέρνησης και εκείνων τα ένστικτα προσπαθούν να ικανοποιήσουν. Για να εξασφαλίσουν από τώρα την προσωπική πολιτική τους επιβίωση σε έναν ΣΥΡΙΖΑ η απήχηση του οποίου καθημερινά συρρικνώνεται επιστρέφοντας σταδιακά στα μεγέθη ενός πυρήνα οπαδών, ίσως λίγο πιο μεγάλου από τον αρχικό.

Γι` αυτό, ας μη εκπλήσσεται κανείς με όσα ακούμε και βλέπουμε, ή με όσα θα ακούσουμε και θα δούμε στο μέλλον.

Οι μπροστάρηδες του αρχικού ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει την ηρωική τους έξοδο, εγκαταλείποντας ή θυσιάζοντας και τους ΠΑΣΟΚογενείς συντρόφους τους, κάποιοι εκ των οποίων όμως ήδη έχουν μπει στον …διαγκωνισμό αυτής της “ηρωικής” αριστερής εξόδου, ίσως επιδιώκοντας να διατηρήσουν θέση στο σκηνικό της επόμενης μέρας.

Αυτό είναι όλο. Το «αριστερό» …πουλόβερ, ξηλώνεται. Και οι εκλογές θα είναι η λύτρωση και για τους ίδιους… Λύτρωση από τις ευθύνες που ποτέ δεν θέλησαν να αναλάβουν για τον τόπο.

 

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι