Ο Σταύρος Θεοδωράκης βλέπει πιο μακριά από την… τύφλωση της “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” ρητορικής

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on March 12, 2017, 11:16 am

 

Στον Σταύρο Θεοδωράκη μπορεί ενδεχομένως να καταλογίσει κανείς πολλά. Όχι όμως και ότι δεν προσεγγίζει την πραγματικότητα με όρους ρεαλισμού. Και κυρίως, με οπτική και βάθος μέλλοντος.

Στο περιθώριο εκδήλωσης με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δημιουργία του Ποταμιού, και καθώς το κόμμα του φθίνει, ο Σταύρος Θεοδωράκης θύμισε ότι παραμένει φωνή λογικής. Και ζυγίζει τις εξελίξεις με όρους ρεαλισμού και όχι… πολιτικής υστερίας.

“Πρέπει να μην καλλιεργούμε νέες ψευδαισθήσεις. Επανεκκίνηση και όχι αναπαλαίωση έχουμε ανάγκη. Όσους τους ενδιαφέρει μόνο η κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν ένα μισό, μετέωρο βήμα. Θέλουμε να αλλάξουμε κυβέρνηση; Ή είναι ώρα να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα; Ο λαός δεν σώζεται, ο λαός σώζει! Μην φύγουμε από το καταστροφικό, για να πάμε στο δυσάρεστο”, ήταν η εύλογη αποστροφή του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο οποίος υπογραμμίζει το αυτονόητο: Ότι θα πρέπει το πολιτικό σύστημα να κοιτάξει πιο μακριά από την “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” τύφλωση. Και να διαμορφώσει ένα επαρκές πλαίσιο ουσιαστικής αντιπρότασης για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Διαφορετικά, θα συμβεί κάτι που ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει… μεταξύ των γραμμών, και χωρίς να χρησιμοποιεί ωμή ρητορική: Τα άκρα θα φουντώσουν. Και τότε, θα τρέχουμε όλοι…

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος