Ο “σοσιαλιστής” ετοιμάζεται να διχάσει (ξανά) τους Δημοκρατικούς

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on July 17, 2017, 7:19 pm
0 secs

Στην Αϊόβα, σε έναν από τους… τόπους του εγκλήματος, επέστρεψε πρόσφατα ο Μπέρνι Σάντερς. Και όπως σχεδόν όλες οι προηγούμενες εμφανίσεις του, και αυτή ήρθε να διχάσει τη βάση του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο… γεράκος από το Βερμόντ, που λίγο έλειψε να νικήσει τη Χίλαρι Κλίντον στην εσωκομματική μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, εξακολουθεί να προκαλεί αντισυσπειρώσεις με τις δημόσιες εμφανίσεις του. Αφήνοντας την ίδια στιγμή, όχι απευθείας ο ίδιος, αλλά οι συνεργάτες και οι πολιτικοί φίλοι του, ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, και να δημιουργήσει ένα καινούριο κόμμα.

Ο Μπέρνι Σάντερς δεν ενοχλείται από τις απαξιωτικές αναφορές… “σοσιαλιστής”, που πολλές φορές τον συνοδεύουν. Αντιθέτως, δείχνει να τις απολαμβάνει.

Η απρόσμενη όσο και θυελλώδης εμφάνισή του στην κεντρική πολιτική ζωή των ΗΠΑ άλλωστε, δεν εξηγείται σε πλαίσια κανονικότητας. Κατάφερε να αποσπάσει από τη Χίλαρι Κλίντον περισσότερο από το 45% της βάσης των Δημοκρατικών. Αγκαλιάζοντας μια ακραία ρητορική, που για πολλούς διευκόλυνε τον καλπασμό της ρητορικής αυτής στις προεδρικές εκλογές.

Για λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, φυσικά.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος