Ο Σημίτης (που σήμερα κάνει… υποδείξεις) γιατί δεν έλυσε το Σκοπιανό, 8 χρόνια στο Μαξίμου;

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on January 30, 2018, 10:38 pm
0 secs

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Από το 1995, όταν και υπεγράφη η Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων, πέρασαν πολλά, πάρα πολλά χρόνια. Το Σκοπιανό δεν λύθηκε, αντιθέτως έμεινε να μας προβληματίζει και να μας ταλαιπωρεί ως διαρκής εθνική εκκρεμότητα.

Αυτά τα 23 χρόνια, από το Μέγαρο Μαξίμου πέρασαν αρκετοί πρωθυπουργοί. Μακροβιότερος όλων ο Κώστας Σημίτης, που ανέλαβε από τις αρχές του 1996, για να αποχωρήσει την άνοιξη του 2004.

Οκτώ ολόκληρα χρόνια, για τον άνθρωπο, επί πρωθυπουργίας του οποίου η διαπλοκή έστησε… πανηγύρι στον δημόσιο βίο, η διαφθορά εξελίχτηκε σε συνώνυμο της άσκησης της εξουσίας, και η διακυβέρνησή του συνδέθηκε με πλεόνασμα σκανδάλων, για τα οποία μέχρι και σήμερα, ο ίδιος δηλώνει άγνοια. Ή… αναρμόδιος.

Αυτά τα 8 χρόνια, ο Κώστας Σημίτης είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μια απόπειρα λύσης του Σκοπιανού. Δεν κατάφερε τίποτα. Και σήμερα, έρχεται να κάνει υποδείξεις. Υπονοώντας προφανώς ότι ο ίδιος… δεν πέρασε ποτέ από το Μέγαρο Μαξίμου. Ότι δεν είχε δικαίωμα υπογραφής για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Ο “αρχιερέας” ή… “μαύρη χήρα” της διαπλοκής, όπως τον κατέγραψε το συλλογικό υποσυνείδητο των Ελλήνων. Πλην “ορφανών” και “ευεργετημένων”, φυσικά.

Λίγη ντροπή…

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος