Ο ΣΕΒ σε ρόλο “χρήσιμου ηλίθιου”, την ώρα που η κοινωνία γονατίζει

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on July 22, 2016, 11:39 am
0 secs
Screen Shot 2016-07-22 at 11.37.36 AM

Για άλλη μια φορά, ο ΣΕΒ και ο σημερινός πρόεδρός του, Θεόδωρος Φέσσας, μας θύμισαν ότι η Ελλάδα στερείται ιδιωτικής οικονομίας. Και φυσικά, κοινής λογικής, την ώρα που η ελληνική κοινωνία γονατίζει.

Οι θέσεις τις οποίες γνωστοποίησε χθες ο ΣΕΒ για τα εργασιακά, τον κατώτατο μισθό, τις ομαδικές απολύσεις, και μια σειρά ακόμη από οδυνηρές παραμέτρους της εθνικής κρίσης που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, του χαρίζουν ρόλο “χρήσιμου ηλίθιου”, στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Και θυμίζουν αντίστοιχα φάλτσα της περιόδου Δασκαλόπουλου, ο οποίος μετά την ανατροπή του από την προεδρία του ΣΕΒ, βρήκε… παρηγοριά στην… αντιτουριστική δεξαμενή σκέψης “Διανέοσις”, με νερουλές έρευνες και… μουσική δωματίου, ως προς την πραγματική χρησιμότητά της στη σημερινή ελληνική κοινωνία.

Ο Θεόδωρος Φέσσας είχε βρεθεί και άλλες φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο. Έχοντας παραδοθεί, από το ξεκίνημα σχεδόν της σταδιοδρομίας του στην προεδρία του ΣΕΒ στα… ορφανά του Σημίτη που βρέθηκαν κοντά του, προκάλεσε αντιδράσεις και εντός Συνδέσμου, με τους λεγόμενους “σοφούς” να διαπιστώνουν ότι, επί ημερών του, ο ΣΕΒ κατέβηκε επίπεδο, και να αναζητούν αγωνιωδώς τον αντικαταταστάτη του.

Το κακό ωστόσο έχει γίνει. Και, για τον ΣΕΒ…. λίγο μας νοιάζει. Το πρόβλημα εστιάζεται στο κακό που προκαλεί στη χώρα.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος