Ο Σαμαράς θεωρούσε τον Στουρνάρα… άθεο

Υστερόγραφα Team
Posted on April 04, 2017, 12:38 pm

Μια διαφορετική πτυχή της προσωπικότητας του Γιάννη Στουρνάρα παρουσιάζει ο “Βηματοδότης”, στον απόηχο της αρνητικής δημοσιότητας που έχει συγκεντρώσει εσχάτως γύρω από το πρόσωπό του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η διάσημη στήλη του “Βήματος” αποκαλύπτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε… τις αμφιβολίες του για τον Γιάννη Στουρνάρα, την περίοδο που τον είχε επιλέξει για το αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών, καθλως “τον θεωρούσε άθεο”.

 

 

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του “Βηματοδότη”:

 

“Τον ονόμασαν… «εχθροσυλλέκτη», γιατί ο κεντρικός τραπεζίτης έχει την ιδιότητα να συγκεντρώνει γύρω του εχθρούς. Και δεν ομιλώ για τους 40 και πλέον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ερώτηση εναντίον του για τις προαγωγές που έκανε στην Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε βεβαίως για τις συχνές επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και κυρίως από τους κ.κ. Τσίπρα, Καμμένο, Τζανακόπουλο, Δραγασάκη και σχεδόν σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά (ναι, δεν διαβάσατε λάθος, και ο κ. Σαμαράς δεν έβλεπε με καλό μάτι τον κ. Στουρνάρα)…
Τον έβαλε να φιλάει… σταυρό
 
Είχε στην αρχή μια καχυποψία απέναντι στον κ. Στουρνάρα ο κ. Σαμαράς. Ο λόγος όπως μου εξήγησε ο κεντρικός τραπεζίτης ήταν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θεωρούσε ότι ο κ. Στουρνάρας παρέμενε και αριστερός και… άθεος. Οταν όμως τον τοποθέτησε υπουργό Οικονομικών, τα πράγματα σιγά-σιγά άλλαξαν, η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους δύο άνδρες επανήλθε, πλην όμως ο κ. Σαμαράς δεν ήταν και τόσο βέβαιος ότι ο υπουργός του ήταν καλός… χριστιανός. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλές φορές τον έβαζε να κάνει τον… σταυρό του (για να δείξει την πίστη του προς τη χριστιανοσύνη) ή στις δύσκολες εντολές που του έδινε τον έβαζε και ασπαζόταν τον… σταυρό. Μόνο έτσι βεβαιωνόταν ότι ο υπουργός ήταν χριστιανικά ορθός.”
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι