Ο Σαββίδης σχεδιάζει πρωινή ζώνη με Λυριτζή-Καμπουράκη

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on August 23, 2017, 6:49 pm
2 secs

Μεγάλα σχέδια φαίνεται ότι έχει ο Ιβάν Σαββίδης για το “Ε”, το οποίο εξαγόρασε από τον Φίλιππο Βρυώνη.

Ο ομογενής επιχειρηματίας θα “τρέξει” το κανάλι από τις αρχές του 2018, και μέχρι τότε οι στενοί συνεργάτες του πατούν γκάζι, προκειμένου να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό που βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση.

Στόχος του Ιβάν Σαββίδη είναι να διαμορφώσει ένα άκρως παρεμβατικό κανάλι, δίνοντας έμφαση στον ενημερωτικό τομέα, και επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τα κενά και τις αδυναμίες που παρουσιάζουν οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, δίνει έμφαση στην πρωινή ζώνη, η οποία άλλωστε διαμορφώνει παραδοσιακά την ατζέντα της υπόλοιπης μέρας, και για τον λόγο αυτό σχεδιάζει ένα ισχυρό δίδυμο με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Ο Βασίλης Λυριτζής “χώρισε” το καλοκαίρι από τον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ μετά το επί της ουσίας λουκέτο του “Mega”, ο Δημήτρης Καμπουράκης έχει μείνει χωρίς τηλεοπτική στέγη.

Αν προχωρήσει ο παραπάνω σχεδιασμός, ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα… υβρίδιο της πάλαι ποτέ πανίσχυρης πρωινής ζώνης του Mega και εκείνης του ΣΚΑΪ, όπου ο Δημήτρης Καμπουράκης είχε δίπλα του τον Γιώργο Οικονομέα, και ο Βασίλης Λυριτζής τον Δημήτρη Οικονόμου.

Σήμερα, το Mega δεν εκπέμπει ειδησεογραφικό πρόγραμμα, ο δε ΣΚΑΪ δεν κατάφερε να καλύψει το κενό του Μεγάλου Καναλιού, και παραμένει εγκλωβισμένος σε μια στρατηγική που μάλλον τον φρενάρει ως προς το εύρος του κοινού που επηρεάζει, παρά πολλαπλασιάζει την απήχησή του.

Με ένα δίδυμο Λυριτζή-Καμπουράκη λοιπόν, το “Ε” του Ιβάν Σαββίδη θα ξεκινήσει από αφετηρία υπεροχής, με δεδομένη και την κόπωση που συνοδεύει πλέον την πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, μετά την πολυδεκαετή παρουσία του Γιώργου Παπαδάκη.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής