Ο Πρετεντέρης… επικηρύσσει τους “συνεννοησάκηδες” της ΝΔ

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on June 18, 2017, 12:50 pm
0 secs

Ο παλαίμαχος αρθρογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, που μετά από δεκαετίες συμπόρευσης με τη (λεγόμενη) δημοκρατική παράταξη, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία, επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας ξεχάσει τις ιστορικές μάχες και τον χλευασμό που επί δεκαετίες αφιέρωνε στην Κεντροδεξιά, προχωρεί σήμερα σε ολομέτωπη επίθεση κατά ενός μέρους της Κεντροδεξιάς.

Μέσω του άρθρου του στο “Βήμα της Κυριακής”, ο Γιάννης Πρετεντέρης ουσιαστικά… επικηρύσσει όσους ομιλούν περί της ανάγκης πολιτικής συνεννόησης, για να βγει η χώρα από τα Μνημόνια, αντί να συνεχίζεται η τύφλωση δικαίωσης πολιτικών του παρελθόντος, και να επικρατούν στη χώρα συνθήκες εθνικού διχασμού, που ευνοούν μονάχα τη διαιώνιση της εθνικής κρίσης, και τα… τρολ του διαδικτύου που χρυσοπληρώνονται για να ρίχνουν λάδι στη φωτιά της πολεμικής διαμάχης.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης, σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων του τελευταίου χρονικού διαστήματος, διεκδικεί για τον εαυτό του πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή του Συγκροτήματος Λαμπράκη, στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη πλέον, ενώ στο παρελθόν, το 2015, επίσης σύμφωνα με τη σχετική παρασκηνιακή πληροφόρηση, διεκδικούσε μια θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά.

Με το άρθρο του στο σημερινό “Βήμα της Κυριακής”, ο Γιάννης Πρετεντέρης σημειώνει μεταξύ άλλων και με νόημα τα εξής:

“Αν δεν απατώμαι, είναι η τρίτη κατά σειρά ήττα των “συνεννοησάκηδων”, μετά την αποδοκιμασία τους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, και στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ που ακολούθησαν. Και αποδεικνύονται πάλι οι μεγάλοι ηττημένοι των εξελίξεων, μαζί με την κυβέρνηση”.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής