Ο Πούτιν… δείχνει κατανόηση για τον Τραμπ

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on June 04, 2018, 3:11 pm
2 secs

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Μετά την ορκωμοσία του για τη νέα θητεία του στο Κρεμλίνο, η διεθνής κινητικότητα την οποία αναπτύσσει, είναι εντυπωσιακή.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υποκαταστήσει πλήρως τον Ντόναλντ Τραμπ στον ρόλο του πλανητάρχη, και καθώς προετοιμάζεται να συναντήσει με τη σειρά του τον Κιμ Γιονγκ Ουν, το φθινόπωρο, αποκάλυψε στο “Reuters” την… κατανόησή του για τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου.

Ο “Ντόναλντ”, όπως τον έχει αποκαλέσει αρκετές φορές, θέλοντας να δείξει οικειότητα, ή… να τον μειώσει, αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σημαντικά προβλήματα πολιτικών πιέσεων στη σημερινή Αμερική. Γι’ αυτό και η συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, που αρχικά προγραμματιζόταν για τον Μάρτιο, έχει καθυστερήσει.

Τις τελευταίες ημέρες, η προετοιμασία μιας τέτοιας συνάντησης επανεκκίνησε, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ωστόσο κάθε άλλο παρά… πτοείται. Σήμερα λοιπόν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά των ΗΠΑ, σε επίπεδο οικονομικών συνεργασιών, σε μια προσπάθεια να θυμίσει στην Ουάσινγκτον, ότι… δεν παίζει μόνη της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής