Ο Πατούλης ως… “ανορθογραφία” στο μωσαϊκό ενότητας της Κεντροδεξιάς

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on February 14, 2018, 11:40 am
0 secs

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνει προσωπικό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στην ευρύτερη Κεντροδεξιά, προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες ενότητας και συντεταγμένης αντιμετώπισης των επιθέσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, με μοχλό την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis, δεν δόθηκε η προσοχή που θα έπρεπε στην… ανορθογραφία παραφωνίας του Γιώργου Πατούλη.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, πραγματοποίησε εκδήλωση… αυτοαποθέωσης της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία της Αθήνας, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του: Αυτοδημιούργητος, επαγγελματίας του χώρου της Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστής του ιατρικού κλάδου, επικοινωνιακός, δημοφιλής, αποτελεσματικός, υπερκομματικός, πολυσυλλεκτικός.

Στην εκδήλωση… σήκωσαν χεράκι παρουσίας πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά της Κεντροδεξιάς, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, στελέχη του δημοσίου βίου. Όλοι αυτοί, άκουσαν τον Γιώργο Πατούλη να… κατακεραυνώνει ουσιαστικά το πολιτικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας και της Κεντροδεξιάς στον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου εξ αντανακλάσεως να ενισχύσει τη δική του υποψηφιότητα, και να αποπειραθεί να μηδενίσει το κοντέρ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, ο Δήμος Αθηναίων υπήρξε πολιτικό προπύργιο της Κεντροδεξιάς, από το 1986 μέχρι και το 2010. Και από εκεί πέρασαν, μεταξύ άλλων, ένας πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (ο Μιλτιάδης Έβερτ), δυο υποψήφιοι πρόεδροι (ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη) και ένα ιστορικό στέλεχος… και γιατρός (ο Νικήτας Κακλαμάνης).

Η ρητορική Πατούλη ήταν σε ορισμένα σημεία της αιχμηρή, απαξιωτική, ισοπεδωτική, αναφορικά με το παρελθόν της Κεντροδεξιάς στον Δήμο Αθηναίων. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό. Εφόσον δεν το κάνει κάποιος προερχόμενος από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Που στηρίχτηκε πολλάκις και επί σειρά ετών από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Που στηρίζεται μέχρι και σήμερα από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Και φυσικά, δεν το κάνει ενώπιον σημαντικών στελεχών, εκλεγμένων και μη, του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Έστω κι αν οι τελευταίοι δεν καταλαβαίνουν ότι με την παρουσία και το χειροκρότημά τους, νομιμοποιούν. Την καταγγελία της δικής τους παράταξης. Σε μια εποχή κατά την οποία η παράταξη αυτή κανιβαλίζεται από την κυβέρνηση.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος