Ο “Πάπας της συνείδησης” και ο “περήφανος” Τσίπρας

Υστερόγραφα Team
Posted on March 25, 2017, 1:07 pm

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, είχε τη υψηλή σημειολογία που… όλοι κατανοούν.

Ο Ποντίφικας από την Αργεντινή είναι το αρτιότερο επικοινωνιακό “όπλο” των πολλών τελευταίων ετών, έχοντας φέρει άνεμο αλλαγής στην Καθολική Εκκλησία, και κυριαρχόντας ακόμη και στα social media.

Ως “Πάπας της συνείδησης” λοιπόν, προσέφερε απλόχερα στον Αλέξη Τσίπρα ένα photo opportunity που χρειαζόταν ο Πρωθυπουργός, σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για την κυβέρνησή του, αλλά και σε μια δύσκολη εθνική καμπή για την Ελλάδα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει δείξει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι έχει βαθιά επίγνωση της ιστορικότητας της Ελλάδας. Και φροντίζει να την υπενθυμίζει σε εκείνους που, στιγμιαία, την παραγνωρίζουν.

Παραμονή της υπογραφής της Διακήρυξης της Ρώμης, για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε το μήνυμα αλληλεγγύης και συνοχής, που και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει σε πλείστες περιπτώσεις, ακόμη και με την πρόσφατη επιστολή του προς τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός δήλωσε “περήφανος”, με τη σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

“Στην ακρόαση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε. στο Βατικανό. Οι ευχαριστίες του Ποντίφικα για την προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, στην προστασία των αδύναμων και ιδιαίτερα των προσφύγων, με έκαναν να αισθανθώ περήφανος”, έγραψε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι