Ο Ομπάμα φταίει… και για τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές (σύμφωνα με τον Τραμπ)

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on July 14, 2018, 7:19 pm
2 secs

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Μερικές μόλις ώρες μετά την καταδίκη 12 Ρώσων αξιωματούχων, για παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, από τον Ειδικό Ερευνητή Ρόμπερτ Μιούλερ, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε να οικοδομεί την υπερασπιστική γραμμή του, στη βάση που… όλοι θα περίμεναν.

Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, θυμίζοντας ότι, όσα έγιναν από την πλευρά της Ρωσίας, συνέβησαν την περίοδο κατά την οποία στο Οβάλ Γραφείο καθόταν ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Φυσικά, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται πεισματικά ότι, ο ίδιος είχε την οποιαδήποτε σχέση με προσπάθειες του ρωσικού παράγοντα να επηρεάσουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών του 2016… υπέρ του, στη σκιά ωστόσο των νεώτερων εξελίξεων, αρκετοί Γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων και ο εμβληματικός Ρεπουμπλικανός Τζον ΜακΚέιν, τον προέτρεψαν να ακυρώσει την επικείμενη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι.

Ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ακύρωσης της συνάντησης κορυφής, ενώ και από την πλευρά του Κρεμλίνου έγινε λόγος για… στοχευμένες διώξεις τη δεδομένη χρονική στιγμή, για να επιδεινωθεί το κλίμα στις σχέσεις Τραμπ-Πούτιν.

 

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής