Ο Ομπάμα προσπαθεί να διορθώσει την… αστοχία του 2016 με τη Χίλαρι

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on July 31, 2018, 2:55 pm
1 sec

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ακόμη και τα λάθη του, τα διαχειρίζεται με επικοινωνιακές χορογραφίες.

Προσπαθώντας να κάνει τους Αμερικανούς να ξεχάσουν τη λάθος εκτίμηση του 2016, όταν προτίμησε να στηρίξει και να προωθήσει για διάδοχό του τη Χίλαρι Κλίντον, και να πείσει τον Τζο Μπάιντεν να… παραμερίσει, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει πάρει από το χεράκι τον επί οκταετία Αντιπρόεδρό του, για να τον επιβάλλει ως διεκδικητή του Οβάλ Γραφείου, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η κοινή παρουσία τους σε φούρνο στην περιοχή της Τζορτζτάουν, και το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα βρισκόταν δίπλα, αλλά… μισό βήμα πίσω από τον Τζο Μπάιντεν, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πάρει τις αποφάσεις του ενόψει του 2020.

Η σχετική διαπίστωση έχει προστιθέμενη αξία, από τη στιγμή κατά την οποία αρκετοί “άνθρωποι” του Ομπάμα, όπως ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, έχει εκφράσει τη φιλοδοξία να αντιμετωπίσει εκείνος τον Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, το 2020.

Παλιά καραβάνα των εκλογικών αναμετρήσεων, ο Μπαράκ Ομπάμα γνωρίζει ότι, μονάχα ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να συσπειρώσει σε ικανοποιητικό βαθμό την πολυδιασπασμένη κοινωνική βάση των Δημοκρατικών, και να… κλέψει τον Λευκό Οίκο από τον Ντόναλντ Τραμπ, στην αναμέτρηση του 2020.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος