Ο Ομπάμα, η Ακρόπολη και… το μαιευτήριο της Δημοκρατίας

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 15, 2016, 3:30 pm
0 secs

screen-shot-2016-11-15-at-1-55-23-pmΉταν εξαιρετικά προβλέψιμο… Εν πολλοίς, απολύτως λογικό. Το αρτιότερο επικοινωνιακό προϊόν που γέννησε η άλλη όχθη του Ατλαντικού, από την εποχή των αδελφών Κένεντι μέχρι και σήμερα, δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστα λεπτά, στη συζήτηση που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, για να στείλει το μήνυμα της πληθυντικής σημασίας της επίσκεψής του.

Μίλησε για την Ελλάδα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας, ως τη χώρα την οποία επέλεξε για να πραγματοποιήσει το τελευταίο ταξίδι του στο εξωτερικό ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και έδειξε ότι… δεν κρατιόταν να επισκεφτεί την Ακρόπολη.

Ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει κολακευτικά για τον θετικό ρόλο της Ελλάδας, τόσο στο Μεταναστευτικό

Τόσο απλά… Ο άνθρωπος που δεν πρόλαβε να αλλάξει τον πλανήτη, αν και το ήθελε ειλικρινά, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Καθώς και τις περισσότερες από τις ιδέες στις οποίες στηρίχτηκε η εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Ακόμη πιο ηχηρή μάλιστα, είναι η σημειολογία της “μεγάλης εικόνας”: Από τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, στη χώρα που προκάλεσε δυο Παγκοσμίους Πολέμους, και σήμερα καταστρέφει την Ευρώπη με τις ιστορικές εμμονές της.

Από το… μαιευτήριο της Δημοκρατίας, στη συννεφιά του Βερολίνου.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος