Ο Ομπάμα διεκδικεί ρόλο “επανιδρυτή” του Δημοκρατικού Κόμματος

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on December 26, 2016, 12:18 pm
0 secs

Ο κύκλος κλείνει, όπως ξεκίνησε… Τον Ιανουάριο, ο Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει μια ομιλία στο Σικάγο, εκεί από όπου ξεκίνησε τη θυελλώδη διαδρομή του προς τον Λευκό Οίκο, και μια πολιτική δημοφιλία που η Αμερική είχε να γνωρίσει από την εποχή του Κένεντι.

Ο προφήτης της Αλλαγής, που είδε τον Ντόναλντ Τραμπ να ταπεινώνει τη Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, και να απειλεί πλέον ευθέως την υστεροφημία του, διεκδικε ρόλο “επανιδρυτή” του Δημοκρατικού Κόμματος.

Να το φέρει πιο κοντά στις δικές του αρχές και αξίες. Να το απομακρύνει από τα τζάκια, όπως τους Κλίντον, και τις τοξικότητες που τα συνοδεύουν.

Να ανοίξει το δρόμο ώστε οι Δημοκρατικοί να ξαναπιάσουν το νήμα με κοινωνικά ρεύματα και ομάδες, που δεν μπορούσε να εκφράσει η Χίλαρι Κλίντον, αλλά αντιθέτως στήριξαν με θέρμη στο παρελθόν τον ίδιο.

Ο πάλαι ποτέ Γερουσιαστής του Ιλινόις επιδιώκει να εξαργυρώσει την εντυπωσιακή δημοφιλία του και μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, εστιάζοντας ωστόσο σε μια προωθητική ατζέντα για το μέλλον των Δημοκρατικών.

Ώστε να ξαναγίνει “το κόμμα των πολιτών”. Με τη δική του σφραγίδα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής