Ο Ντόναλντ Τραμπ, πιο κοντά από ποτέ στη… “στιγμή Νίξον”

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on August 22, 2018, 8:31 am
3 secs

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Αρχικά, ήταν τα νέα για την καταδίκη του Πολ Μάναφορτ.

Στη συνέχεια, η είδηση για την “παράδοση” του Μάικλ Κόεν στο FBI, και η ομολογία ενοχής του, προκειμένου να συνεργαστεί και να… γλιτώσει με λιγότερα χρόνια στη φυλακή, από μια ενδεχόμενη καταδίκη.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στη Δυτική Βιρτζίνια, στο πλαίσιο προεκλογικής συγκέντρωσης ενώπιον υποστηρικτών του, ο Λευκός Οίκος βίωνε πιθανότατα τη χειρότερη στιγμή της Προεδρίας του.

Ο πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ, βρέθηκε ένοχος για οκτώ κατηγορίες, και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 80 έτη.

Ο προσωπικός δικηγόρος του, κάτι σαν… Ολίβια Πόουπ του σημερινού ενοίκου του Οβάλ Γραφείου, δήλωσε ένοχος για οκτώ κατηγορίες, και δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με το FBI. Δηλαδή, να… δώσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αμφότερες οι υποθέσεις εξελίσσονται στο πλαίσιο της έρευνας του Ειδικού Συμβούλου και πρώην Διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, για την πιθανολογούμενη “συνωμοσία” του επιτελείου Τραμπ με τη Ρωσία, στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Πολ Μάναφορτ βέβαια, καταδικάστηκε για παράπλευρα… ανομήματα, η ουσία ωστόσο δεν αλλάζει.

Το κλίμα στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, έχει βαρύνει επικίνδυνα.

Και τα συστημικά ΜΜΕ, εκείνα που… κακοποιεί ρητορικά και μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, έκαναν το αυτονόητο.

Μίλησαν για τη “στιγμή Ρίτσαρντ Νίξον”, που ήρθε πιο κοντά από ποτέ.

Κάνοντας τις αυτονόητες συγκρίσεις με το σκάνδαλο Watergate, που οδήγησε τον Ρίτσαρντ Νίξον σε ατιμωτική παραίτηση από τον Λευκό Οίκο.

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής