Ο Νίκος Παππάς και εκείνοι (οι “νταβατζήδες”) που “λήστεψαν την Ελλάδα”

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 02, 2016, 7:52 pm
screen-shot-2016-10-02-at-7-39-12-pm

 

Είναι προφανές ότι ο Νίκος Παππάς τα είπε για να ακουστεί. Και όχι φυσικά, τόσο, στο εξωτερικό. Αλλά πρωτίστως στο εσωτερικό της χώρας.

Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Υπουργός Επικρατείας στο “Spiegel”, είχε φυσικά μια πρόσθετη χρησιμότητα. Να διαβαστεί με… ευχάριστη διάθεση από τους Γερμανούς πολίτες που διατηρούν τη χειρότερη άποψη για την Ελλάδα, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, και φυσικά το οικονομικό κατεστημένο.

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ανταποκρίθηκε πλήρως. Παρουσίασε μια ζοφερή εικόνα, για να δείξει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ξεριζώσει τα κακώς κείμενα. Αυτά, εξαιτίας των οποίων οι Ευρωπαίοι πολίτες, δηλαδή και οι Γερμανοί, αναγκάστηκαν τα τελευταία χρόνια να προσφέρουν ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά για να αποτραπεί η οριστική και μη αναστρέψιμη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ο Νίκος Παππάς ωστόσο, με τη συνέντευξή του, απευθύνθηκε κυρίως στο εσωτερικό της χώρας. Έστειλε μηνύματα. Και εκείνοι που έπρεπε να καταλάβουν… κατάλαβαν. Η ρητορική του Υπουργού Επικρατείας άλλωστε, δεν άφησε περιθώρια για παρανοήσεις.

 

“Οι βαρόνοι των ΜΜΕ απέκτησαν αθέμιτη επιρροή και στο κράτος με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν φόρους τους οποίους έπρεπε πληρώσουν. Λήστεψαν την Ελλάδα. Σε αυτό βάζουμε ένα τέλος”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Και μπορεί, στο τελευταίο σκέλος της πρότασης, δηλαδή στο κατά πόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ “βάζει τέλος”, να εγείρονται σοβαρές ενστάσεις. Υπάρχει ωστόσο κανείς που να διαφωνεί σοβαρά για το πρώτο μέρος της πρότασης; Για τους… νταβατζήδες και τον διαχρονικά διαβρωτικό ρόλο τους κατά της χώρας;

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος