Ο Νίκος Δένδιας φιλοτεχνεί (μεθοδικά) προφίλ “επόμενης μέρας”…

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on March 22, 2018, 6:18 pm
1 sec

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Αρκετοί από όσους συμπεριφέρονται ως… περαστικοί από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν μια ιστορικά επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα για την πάλαι ποτέ μεγάλη παράταξη της Κεντροδεξιάς: Τα στελέχη, πάνω από όλα όμως η κομματική βάση, αθροίζονται πίσω από τον εκάστοτε αρχηγό.

Και τον στηρίζουν, ακόμη κι αν δεν.. τρελαίνονται, προκειμένου να ηγηθεί της χώρας, να γίνει δηλαδή πρωθυπουργός. Ακόμη και σε περιπτώσεις του παρελθόντος, όπου καταγράφηκαν σκανδαλιστικές ανορθογραφίες και συμβιβασμοί με τον ιστορικό και ηθικό κώδικα της παράταξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, έχει στο πλευρό του την “όλη Νέα Δημοκρατία”, όπως θα έλεγε παραφρασμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που δεν κρύβει ότι ασφυκτιά στο σημερινό Κίνημα Αλλαγής, το οποίο βρίσκεται κοινωνικά μακριά από το… συνολάκι Κεντροδεξιάς που παρουσιάζει στο εκλογικό ακροατήριο ο πολιτικός επίγονος του μητσοτακισμού.

Στη σκιά της παραπάνω πραγματικότητας, και πάντοτε με όρους στήριξης του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αρκετά στελέχη φιλοτεχνούν το προφίλ τους για την “επόμενη μέρα”. Από εκλεγέντες βουλευτές σαν τον Μάκη Βορίδη, την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Βασίλη Κικίλια, μέχρι κορυφαίους αυτοδιοικητικούς όπως τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Περισσότερο μεθοδική δουλειά από όλους όμως, κάνει ο Νίκος Δένδιας. Ο Κερκυραίος πολιτικός φιλοξένησε τις προηγούμενες μέρες εκδήλωση απευθείας διαλόγου με τη νεολαία, διεκδικώντας να καταγραφεί και να ακουστεί, από έναν κοινωνικό χώρο που παραδοσιακά… δυσκολεύει τη ΝΔ. Ακόμη και σήμερα, όπου στελέχη της νεώτερης γενιάς που έχουν προωθηθεί από την Πειραιώς, με τον πολιτικό λόγο και τη σκηνική παρουσία τους, περισσότερο παραπέμπουν σε… “νεόγερους”, παρά σε νέους.

Ο Νίκος Δένδιας βέβαια, εκκινεί από άλλη αφετηρία σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ηλικιακά κινείται στη γενιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εκλογές του 2015 τον κέρδισε απρόσμενα στη Β’ Αθηνών, ενώ βρίσκεται πιο κοντά στο καραμανλικό στρατόπεδο, το 48% της εσωκομματικής κάλπης του Ιανουαρίου του 2016, που ουσιαστικά δεν έχει ηγετική έκφραση, μετά την αποστρατεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ενδιαφέρουσες εποχές. Κυρίως, αυτές που έρχονται…

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής