Ο μόνος λευκός που εμπιστεύτηκε η “μαύρη” Αμερική

Μάνος Οικονομίδης
Posted on June 06, 2017, 1:45 pm

90

 

[email protected]

Στην επέτειο της δολοφονίας του Ρόμπερτ Κένεντι, τα αμερικανικά ΜΜΕ ταξίδεψαν στο ιστορικό παρελθόν της μοναδικής υπερδύναμης που μας κληρονόμησε η λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι, ο μόνος λευκός τον οποίο πραγματικά εμπιστεύτηκε, αν όχι… αγάπησε η “μαύρη” Αμερική ήταν ο “Μπόμπι”. Ο Ρόμπερτ Κένεντι. Το μυαλό πίσω από τη βιτρίνα του Κάμελοτ, η πολιτική και στρατηγική ιδιοφυϊα, που έχτισε τον μύθο του αδελφού του, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στην Προεδρία των ΗΠΑ, και δοκίμασε στη συνέχεια να σηκώσει ο ίδιος στα χέρια του την πεσμένη σκυτάλη, για να δολοφονηθεί τελικά και εκείνος, λίγο πριν τα καταφέρει.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να χτίσει σχέση αδιαμεσολάβητης εμπιστοσύνης με την κοινότητα των Αφρο-Αμερικανών, επειδή αγκάλιασε χωρίς υστερόβουλες αναζητήσεις τις αγωνίες και τις ανησυχίες της. Σπατάλησε μεγάλο μέρος από το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιό του, για να κλείσει τα μέτωπα, να γεφυρώσει τις διαφορές, να αποφορτίσει τις αντιπαραθέσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι, η ομιλία από στήθους που έκανε μεταξύ μελών της κοινότητας των Αφρο-Αμερικανών, ανακοινώνοντας τη σοκαριστική είδηση της δολοφονίας του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, έχει καταγραφεί ως μια από τις πιο εμπνευσμένες και παρεμβατικές που ακούστηκαν ποτέ στη διαδρομή της πολιτικής Ιστορίας των εθνών.

Είχε και εκείνος ένα όνειρο. Το οποίο ωστόσο σταμάτησαν οι σφαίρες…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Μάνος Οικονομίδης

Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας