Ο Μπόλτον… στον πάγκο, ενόψει της (ιστορικής) συνάντησης Τραμπ-Κιμ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on June 05, 2018, 6:20 am
1 sec

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Στον… πάγκο, φαίνεται ότι επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ να βάλει τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ενόψει της επικείμενης, ιστορικής συνάντησής του με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Μπόλτον θεωρείται “γεράκι” της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, και ήταν υπέρμαχος μια πιο σκληρής γραμμής απέναντι στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ, σε αντίθεση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο να χτιστούν γέφυρες αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Στη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Σολ στον Λευκό Οίκο, την προηγούμενη εβδομάδα, παρών ήταν μονάχα ο Μάικ Πομπέο, και τα αμερικανικά ΜΜΕ εστίασαν στην απουσία του Τζον Μπόλτον, μιλώντας για παραγκωνισμό του.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου ήταν εκείνος που απείλησε να… τινάξει στον αέρα τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το Οβάλ Γραφείο, καθώς επιχείρησε να παρουσίασει τη Βόρεα Κορέα ως Λιβύη, υπονοώντας ότι, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να έχει την κακή τύχη του Μουαμάρ Καντάφι.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής