Ο Μπέρνι Σάντερς μεθοδεύει τη διάσπαση του Δημοκρατικού Κόμματος

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on June 13, 2017, 1:16 pm
0 secs

 

Η αυτοσυγκράτηση και η… αυτοπειθαρχία τις οποίες επέδειξε ο Μπέρνι Σάντερς πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στηρίζοντας τη Χίλαρι Κλίντον, μετά τη σχετική, αφόρητη πίεση που του ασκήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα, φαίνεται ότι… πηγαίνουν περίπατο.

Ο βετεράνος Γερουσιαστής του Βερμόντ ήταν η μεγάλη έκπληξη της προεκλογικής περιόδου, καθώς… ζόρισε υπερβολικά τη Χίλαρι Κλίντον, φτάνοντας να αποσπάσει ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 45% από την κοινωνική βάση των Δημοκρατικών.

Ο Μπέρνι Σάντερς μίλησε πρόσφατα στο Σικάγο του Ιλινόις, δηλαδή την πολιτική έδρα του Μπαράκ Ομπάμα για την αναγκαιότητα να συνεχιστεί το κίνημα της επανάστασης, που ξεκίνησαν οι υποστηρικτές του προεκλογικά, και αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στη διάσπαση των Δημοκρατικών.

Οι υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς, αλλά και ο ίδιος ο βετεράνος Γερουσιαστής του Βερμόντ, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα, και αφήνουν να εννοηθεί ότι, αν δεν αλλάξει και δεν έρθει πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της αμερικανικής κοινωνίας, θα χρειαστεί να… αντικατασταθεί από κάποια άλλη πολιτική έκφραση.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος